reklam
reklam

İnsanlar büyük umutlarla dolu olarak türlü tutkularla atılırlar hayata…

Köşe Yazarı: SELAMİ BALTAOĞLU   Eklenme Tarihi: 22 Nisan 2021, Perşembe - 00:46   Okunma Sayısı: 101332

 Genel amaç mutlu olmaktır. Kimi insanlar mutluluk denen şeyi kendilerinden ayrı ve çok uzak bir varlık sanarak elde etme hayaliyle yaşarlar. Rastlantılar veya çabalar sonunda gönüllerinin ihtiyaçlarına uygun düşen yaşama ortamına girdikleri zaman sonsuz bir ‘ sevince kapılırlar. Bunun aksi olan bir neticeye ulaştıkları zaman da acı çekerler; sanki dünya üzerilerine yıkılmış gibi korkunç bir karamsarlığa kapılırlar. 

İnsanlar büyük umutlarla dolu olarak türlü tutkularla atılırlar hayata Yaşamın azmiyle hayata tutunurlar. 

Aslında gereken çabaları göstermeden önce sonuç düşünülmelidir. Yaşamamız boyunca bir çok sevindirici veya üzücü olayla karşılaşabiliriz. Fakat bunların etkileri sürekli değildir. Ama kör bir inatla bu etkilere dayanarak hayat felsefesine dalmak ruhumuzu bunalıma sokar, iç dünyamızı gölgeler. 

Besbelli ki hepimiz yaşamak için dünyaya geldik. Ama bu ya sonsuz bir acıya ya da çılgın sevince salındık demek değildir. Herkes kendi hayat düzenini çalışmasıyla tayin edecektir. Önce ne olduğumuzu, ne olmak istediğimizi düşünerek bizi istediğimiz sonuçlara ulaştıracak yollar araştırmalıyız. Her arzunun gerçekleşmesi mutlaka bir çabaya bağlıdır. Daima «isteyen» insanoğlunun da hareket gücünü azaltan düşüncelerden sıyrılıp sürekli bir çaba göstermesi kendi kurtuluşunu sağlar. Üstelik teknik imkânların son derece geliştiği hareketli bir çağda yaşıyoruz. En büyük mutluluk insanların kendi çaplarında, faydalı olabilecek birşeyler yaratabilmeleridir 

reklam

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam