reklam
reklam

Londra’da karantina (2)

Köşe Yazarı: SONNUR ADA   Eklenme Tarihi: 28 Şubat 2021, Pazar - 00:58   Okunma Sayısı: 137784

Halkın bilinçlenmesi ile ilgili hiçbir çekincenin olmadığı bir yerde kuralların da akıl ve bilimle örtüşerek işlemesi sağlanıyor.

 

Eğitimli ve bilinçli yurttaşlar, sorgulama ve soru sorma hakkının farkında. Sağlıklı ve demokratik kurallar çerçevesinde alınmış kararlara uymada çoğunluğun sorunu yok.

 

Yoksunluk duygusu yaratabilen sosyalleşmedeki eksiklik duygusu mevkiye, konuma, ekonomik güce göre değişmiyor. Herkes için eşitlik kavramı askıda değil, yaşamın içinde. Dışlanma yaşamadan geçen karantina süreci artık bitiş çizgisine doğru geldi.

 

Önünü görebiliyor olmak, toplumsal kaygıyı tünelin sonundaki ışıkla onarmaya başladı.

 

Korona virüsün toplumun akıl ve duygu sağlığını nasıl etkilediğiyle ilgili yapılan araştırmalar doğrultusunda, bilginin verdiği güçle çözümsel adımlar belirlendi.

 

Ulusal istatistik kurumu tarafından yapılan araştırmaya göre bütün yaş gruplarında bir önceki yıllara göre artış gösteren bir etki var.

 

Sosyal bilimcilerin karantina sürecinde etkili bir şekilde rol almaları; zihinsel, duygusal ve bedensel sağlığa bir bütün olarak yaklaşılması, alınan yolun verdiği güvenle daha net ortaya koymaya başladı. 

 

Ortak fayda kavramını oluşturmak bir toplum için çok önemli. Burada siyasilerin aldığı rolün açık, net ve bireysel çıkarlardan uzak olduğunu görebiliyoruz. Eğer varsa da sesleri çok cılız. 

 

Salgının kontrol altına alınması, toplumu kontrol altına almakla ya da yasaklara boğmakla karıştırılmadan geçirilen bir süreç var burada. 

 

Aslında karantinanın yaratığı etkiye çok boyutlu bakarak çıkan sorunlara ortak akılla çözüm üretebilir olmanın zor olmadığını görebiliyoruz.

 

reklam

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam