reklam
reklam

Salgın sinemaları ikinci kez kapattı II

Köşe Yazarı: GAMZE YILMAZ   Eklenme Tarihi: 28 Kasım 2020, Cumartesi - 11:49   Okunma Sayısı: 134719

Çevrimiçi gerçekleşecek olan bir başka festival de, 3. Uluslararası Dostluk Kısa Film Festivali. 3. Uluslararası Dostluk Film Festivali, 04 – 06 Aralık 2020 tarihlerinde Yunus Emre anısına gerçekleşecek. Daha önceki ilk iki festivalde Hindistan’dan Filipinler’e, İran’dan Amerika’ya, Brezilya’dan Suriye’ye 100’den fazla ülkeden 1500’e yakın başvuruyla büyük ilgi gören Uluslararası Dostluk Kısa Film Festivali üçüncü yılında T. C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü ve sinema platformları ile sinema sektöründen birçok kurumla işbirliği içinde çalışmalarını sürdürüyor.

Direktörlüğünü Faysal Soysal’ın, Genel Koordinatörlüğünü Mehmet Lütfi Şen’in üstlendiği festivalin ana jürisi açıklandı. Jüri başkanlığını Görüntü Yönetmeni Vedat Özdemir’in üstlendiği jüride, Yönetmen Hilal Baydarov ile Maria Lafi, Oyuncu İrem Altuğ ve Akademisyen Öktem Başol yer alıyorlar. 3. Uluslararası Dostluk Kısa Film Festivali’nin onur ödülüne ise Necip Sarıcı layık görüldü.

Çevrimiçi olarak düzenlenen festival, önceki yıllarda olduğu gibi Yarışma, Kırk Yıllık Hatır, Panorama ve Özel Gösterim Seçkilerini sinemaseverlerin beğenisine sunuyor.

Değerli okurlarım; İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından İstanbul Film Festivali kapsamında, düzenlenen ve Köprüde Buluşmalar 2021 “Film Geliştirme Atölyesi” başvuruları başladı. Köprüde Buluşmalar 16. yılında Türkiye’den ve komşu ülkelerden yapımcı, yönetmen ve senaristleri sinema profesyonelleriyle buluşturmaya devam ediyor. Film Geliştirme Atölyesi sinemacılara yeni uzun metraj projelerinin ilk uluslararası sunumunu yapmaları için olanak yaratırken ortak yapımlar için de zemin hazırlamayı amaçlıyor. Atölye, belgesel, tür sineması, çocuk ve komedi filmleri gibi farklı konu ve türlerde disiplinlerarası ve hibrid film projelerine açık çağrı yapıyor.

Film Geliştirme Atölyesi’ne Türkiye’den seçilen projelerin yönetmen, senarist ve yapımcıları, Komşular platformuna seçilen uluslararası projelerin ekipleri ile birlikte yapacakları ön hazırlık ve sunum teknikleri eğitimine ek olarak senaryo, prodüksiyon, dağıtım ve pazarlama üzerine kapsamlı bir çalışma yapacaklar.

Uluslararası yapımcı, dağıtımcı, festival ve fon temsilcileri ve yayın kuruluşları ile yaptıkları toplantılarda işbirliklerinin ilk adımlarını atacak proje ekipleri ayrıca projelerini uluslararası sinema profesyonellerinden oluşan jüriye sunma şansını yakalayacak.

Köprüde Buluşmalar Film Geliştirme Atölyesi başvuruları 21 Aralık 2020’de sona eriyor. Köprüde Buluşmalar, 8-9 Nisan 2021 tarihlerinde düzenlenecek.

Başvuru için https://vp.eventival.com/iff/2020 sayfasına, daha fazla bilgi için de https://film.iksv.org/tr/atolyeler-ve-fon/film-gelistirme-atolyesi sayfasına erişmeniz yeterli.

 

 

reklam

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam