reklam
reklam

ÇOK TATLISIN

Köşe Yazarı: ELİF ÇINAR   Eklenme Tarihi: 26 Kasım 2020, Perşembe - 02:41   Okunma Sayısı: 135035

Hey sen!

Sen var ya sen, çok tatlısın;

Gülünce yüzünden on yüz milyon baloncuk evrene yayılıyor. Ellerin, gözlerin, gül cemalin…

Sen çok özelsin.

Bir tane daha yok senden. Gözlerin, parmak izin, ruhun… Sen bir tanesisin bu gezegenin. İnanmazsan gez dolaş bak bir tane daha yok senden.

Sen öyle bir varlıksın ki, Yaratan yarattı seni ve kendi ruhundan üfledi. Sonsuza kadar var olacaksın artık. Bedenin bir anlığına yer değiştirecek sadece. Senin gibi iyiler de cennette sonsuza kadar yaşamlarına devam edecek.

Allah yeryüzünü yarattı, gökyüzünü yarattı, güneşi yarattı. Senin için. 7 kat gökyüzünü yarattı 500 yılda geçilemeyen uzay dediklerini. İsmail görevli olarak bekliyor da hiç kimseleri geçirmiyor. En yukarıda Allah’ın kürsüsü var. Orası çok özel. Aklımızın alamadıkları da var. Bilemediklerimiz olmadığını göstermiyor.

Nice nice gezegenler var: Kimi eksi 400 derece, kimi alev topu, kiminde nefes yok. Bak senin dünyan ne kadar da güzel.

Oku, okuyunca öğreniyorsun.

Sev, sevince çoğalıyorsun.

Çalış, üretince büyüyorsun.

İnan, inanınca ulaşıyorsun.

Küsme, bilince anlıyorsun.

Bak, bakınca görebiliyorsun.

Koş, zamanla yaşlanıyorsun.

Şükret, kendini sahipsiz sanıyorsun.

Düşün, her yaptığın yazılıyor biliyor musun?

Çuval da giysen yakışır ama çirkinlik sana yakışmıyor.

Ya ne tatlısın. Seni yaratan ne kadar da güzel yaratmış. Çok güzelsin. Çok özelsin. Çok değerlisin. Biliyor musun sendeki hava Cebrail (A.S) de yok. O bir melek. Hem de ne melek. Allah (C.C) ile konuşuyor. 500 yıl mesafelik semayı geçebiliyor, dört büyükten biri. Hiçbir yaratığın gücü ona yetemez. Müthiş bir güce ve akla sahip. Meleklerin efendisi. En üstün ve en büyük melek. Şeytanlar ondan nasıl korkuyor nasıl kaçıyorlar bir görsen. Hristiyanlar ve Yahudiler de bilir onu, diğer kitaplar da yazar, Gabriel de derlerdi önceden. Ama bir Melek. Sen ise bir insansın. İnsan varlığı yaratılmış varlıklar içinde en üstünüdür. Sen en özel türsün. Kendini kaybedersen sokaktaki hayvanlar bile daha iyi bir seviyede oluyor. Yani sen hikâyenin yazarısın.

Sen çok farklısın. Sen yolunu kendin seçiyorsun. Farkın bu. Yaratan seni seç de kendisine kendi iradenle git diye, kendi aklınla bul diye, sev diye, anla diye, inan diye yarattı O sana inandı. Sen de O’na inan.

reklam

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam