reklam
reklam

Belirsizlik…

Köşe Yazarı: SONNUR ADA   Eklenme Tarihi: 22 Kasım 2020, Pazar - 17:59   Okunma Sayısı: 140395

Bize daha kolay gelene güvenmeyi seçtiğimiz dönemlerden geçerek bugünlere geldik.

Zaman zaman aklın ve bilimin önümüze koyduğu gerçekliği zayıflatmak için şehir efsanelerini ciddiye alır olduk.

Unutmak için oyaladık kendimizi.

 

Çantamızda, cebimizde, kolumuzda bazen de ağzımız ve burnumuzu kapatarak taşınan maskelerle, virüsle iç içe zamanlarımız oldu.

 

İnanmayı seçtiğimiz ne varsa konfor alanımızı korumak içindi.

Oysa yeni ve sağlıklı konfor alanları yaratabilirdik.

 

Korku…

 

Dengelerimizi belirsizlik aralığında oyaladık ve yorduk. Bir çoklarımız duygularımızın üzerinde bulut gibi duran salgının yarattığı korkunun etkisinde.

Her an bir şey olacak korkusu. Ve bu bir şey salgının korkunç yüzünü belirginleştirerek gözümüzün önündeki sabit resim gibi duruyor.

 

 

Güven…

 

Haziranda alınan kararlarla yapılan açılış toplantı ve şölenler ardından gelen sonbahar salgın süreci. Kimse sorumlu değil; akıl üstüne akıl verenler kendileri verdikleri akla uymadı. Bu durumda oluşan güvensizlik duygusu belirsizlik korkunun yanındaki yerini aldı.

 

Suçlu…

 

İsimsizler, herkesin bildiği ama kimsenin kendi payına düşeni almadığı, söyleyecek sözü olanların da öneri makamından ileriye gidemediği bir durum.

 

Sonuç…

 

Geçici bir sürecin olası kalıcı etkilerini minimize etmek için toplum bilimciler ve bu alanda uzmanlarla çalışmalar daha görünür ve daha aktif olmalı.

Yapıcı etkiler oluşturacak adımlara ihtiyacımız var. Toplumsal kaygı ve panik havasını çok uzun zamandır soluyoruz. Çok boyutlu ele alınması gereken bir süreçten geçtiğimizin bilincini

yaşayabilmek dileğiyle.

reklam

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam