reklam
reklam

Gülerken ağlamak hayata anlam yükleyen bir duygumudur.

Köşe Yazarı: SELAMİ BALTAOĞLU   Eklenme Tarihi: 21 Ekim 2020, Çarşamba - 09:07   Okunma Sayısı: 126697

Gülmek hayata karşı alınan bir duygudur.Ağlamak ise o duyguyu yüklem yapan kelimedir.Sıkıntımız olunca ağlar, güzel bir an olunca güleriz.Gülmek özgür bir ifade iken ağlamak hapsolmuş bir karanlık oda gibidir.Bazen yürek dayanmaz,kaldırmaz,gücümüz yetmez hayata karşı yani çaresiz kalırız ve bunun için ağlarız yoksa içimizdeki karanlık ortaya dökulmez.Gülmek ve ağlamak her ne kadar da zıt olsa aynı yerde karşılaşırlar ikisinin de sonucu aynıdır aslında aynı şeyler için ama duygular farklıdır . 

Ağlarsak gözümüz şişer, duygularımızı dışarı attığımızdan dolayı ağlarız. Ağladığımız zaman, bize neden üzgün olduğumuzu sorarlar. Çünkü genelde üzgünlükten ağlarız. Ağlarken, o anki tavır ile konuşmamalıyız. Üzüntümüzü birisi ile paylaşırsak, o bize çözüm bulur. İntikama kalkmamalıyız. Ağlama, üzülme, kırılma.... Seni üzenlere bulaşma. Kötü olan yine seni bulmasın.Ağlamak insanın içini dökmesidir. Kötü olan her şeyi ağlayarak gidermek neredeyse bir çoğumuzun zor anda yaptığı bir davranıştır. Ağladıkça insan kendine, duygularına, düşüncelerine karşı hâkimiyet alır. İnsanların ağlaması onların zor, sıkıntılı dönemler geçirdiğinin ve gerçek bir dosta ihtiyacı olduğunun göstergesidir. İnsanın ağlaması güçlü olduğunu veya güçsüz olduğunu göstermez. Çünkü duygular hem güçlü bir erkekte hem de güçsüz bir kadın da olabilir. 

İnsanlara, hayata, hayatın zorluklarına karşı gülümsemenin etkisini hepimiz biliriz. Bir insanı gülümseyerek etkileyebileceğimizi, daha iyi ikna edebileceğimizi ve kendimizi ona daha kolay bir şekilde sevdirebileceğimizi de biliriz. Zira gülümsemek en uzak insanları bile yaklaştırır birbirine. Kalpten kalbe köprüler kurar ve sevgi akışını sağlar. Ayrıca kalbe de iyi gelir; çünkü gülümsemeyi bilen bir bir insan daima neşeli, mutlu, huzurlu olmayı da bilir. bu tür etkilerin insan sağlığı üzerinde ne kadar etkili olduğu da tüm kesimlerce bilinir. Gülümseme bulaşıcıdır; bir insana gülümsediğimiz zaman o da bize gülümser. Hediye yerine geçer. Gülümsediğimiz bir kişi mutlu olur. Anlayış göstermektir. Herhangi birisinin bir hatası olduğunda ona gülümsediğimizde ''Sıkıntı yok, üzme kendini'' mesajı vermiş ve onu rahatlatmış oluruz. Gülümseyen insanlar bize her zaman sevimli ve sevecen gelir. Onlarla daha sıcak dostluklar veya arkadaşlıklar kurabiliriz. Bazen ilaç gibidir, hastalıkları giderir, güç verir insanlara. Gülümsemenin etkisinden hayatımızın her alanında faydalanmalıyız. İnsanlarla dostane sohbetler yapmak, onlarla daha güzel bir iletişim sağlamak için sürekli gülümsemeliyiz. 

 

 

reklam

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam