reklam
reklam

Duygular yaşadığımız veya gördüğümüz şeylerin iç dünyamızda oluşturduğu şeylerdir.

Köşe Yazarı: SELAMİ BALTAOĞLU   Eklenme Tarihi: 26 Eylül 2020, Cumartesi - 10:24   Okunma Sayısı: 89801

 Duygularımız olmasa elimizdeki telefonlardan, kullandığımız bilgisayarlardan bir farkımız olmazdı. 

 Öyle garip şey ki duygular herkesin kendisine göre değişen bir tepkisi var. Kimi insanın sevindiği aynı olaya başka bir insan çok üzülebiliyor. Yani kişiden kişiye değişebiliyor. 

 Her ne kadar bazı insanlar ben çok duygusal biri değilim dese de aslında onlarında içlerinde bazı hisler oluşuyor ama bunu dışarıya yansıtmayı çok sevmediklerinden böyle bir söylemde bulunuyorlar. 

 Duygusal insanlarda ise tam tersidir bu durum. İç dünyalarını oldukları gibi dışarıya aktarırlar. Bu kimilerine göre bir sorun kimilerine göre ise bir terapidir. 

 İnsanlar yaşadıkları olaylara bir şekilde tepki vermek zorundadırlar. Bu insanın tabiatında vardır. Fakat bunun şekilleri farklı olabilir. Bazı insanlar hissettikleri duyguları konuşarak, bazıları çizerek, bazıları yazarak, bazıları ise resim yaparak ifade edebilir. 

 Sonuç olarak ne olursa olsun bir ifade ediş biçimi vardır ve bu bir gereksinimdir. Aksi takdirde insanlar bunalıma ve stres içinde yaşar ki bu da hiç sağlıklı bir durum değildir. 

 Siz siz olun duygularınızı saklamayın bunun hem iletişim açısından size zararı büyük olacaktır. Hem de zamanla sağlığınız açısından da sizi olumsuz etkileyecektir. 

 

 

reklam

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam