reklam
reklam

USTANIN YARIM AKILLISI-II

Köşe Yazarı: NEJLA BİLGİN   Eklenme Tarihi: 19 Eylül 2020, Cumartesi - 11:05   Okunma Sayısı: 112090


hemen geleceğini söyledi ve beş dakika olmadan da geldi. Sigortaya baktı ve siz elktrik sobası mı kullanıyorsunuz ?  Diye sordu evet zaman, zaman kullandığımız doğruydu evde hasta vardı ve ilave olarak onun odasında elktrik sobası vardı. O sebeple arıza olduğu teşhisini koydu. Iki kabloyu birbirine bağladı ve elktrik geldi. O anda dünlayalar  benim oldu keza ev hemen soğumaya başlamıştı. Söz verdiği gibi yarın sabah saat dokuz civarı geldi. Önce Sigorta'nın tamamını yeniledi ardından da o pırıldayan zekası ile bir daha arıza yapmaması için buna sebep olan ne varsa bulmam lazım, evde elktrik ile çalışan ne varsa çalıştır ve tüm lambaları aç ... Dedi.

 

"Sakın bir şey olmasın. Hepsini aynı anda çalıştırmak mantıklı mı ?

"Ben buradayken çalıştır ki nedenini bileyim.

 

Pek aklıma yatmadı lakin ; Bende onun ustalığına güvendiğim için bulaşık, çamaşır makinasını, elktrik süpürgesini çalıştırdım ve tüm lambaları açtım. O anda evden ardı ardına patlama sesleri duyulmaya başladı. Mutfak, banyo ve kapalı balkondan gelen sesler çok güçlü spot lambaların yanma sesleri çok daha zayıftı. Biranda ev savaş alanına döndü. Kombi, bulaşık, çamaşir makineleri, elktrik süpürgesi ve tüm lambalar yanmıştı. O bana ben ona şaşkın gözlerle baktık. Evde trifaze olan elktrik kablolarını yanlış bağladığını itiraf etti. Lakin bu ne işimize yarayacaktı.

 

O kadar çok sinirlendim ki ... Kelimeler kifayetsiz kalır. Lakin bağırıp çağırmanın ne manası var sen akşam onu çağırıp acil yardımı aldın tamam, yarın sabah iyi bir servis  çağıracağına  gene ondan destek alırsan olacağı bu.

 

Karadeniz zekası ile bana akıl vermeye devam ediyor. Bulaşık ve çamaşır makinesi için garanti süren var mı ? 

"Olsa ne olacak bu makine arızası değil ki ..

"Olsun sen öyle söyleme nereden bilecekler.. Ben kombiyi yapacak bir arkadaş biliyorum onun kartı yanmıştır daha uyguna değiştirir. Ben gidip lamba alayım şimdi onlar komple yandı.

 

Aman Allah'ım biranda başıma gelenlere inanmıyorum hemen yetkili servisleri arayıp gereken bilgileri veriyorum. O da bu arada boş durmuyor evin her odası spot lambalar ile aydınlandığı için hummalı bir çalışma ile onları değiştiriyor. 

 

Tüm kelimeler boğazıma dizilmiş durumda en çok kendime kızıyorum. Senelerce her ne kullandım ise yetkili servis ile çalıştım da bu sefer neden onun aklına uydum diye.

Ona kızıp bağırsam ne olacak olayda art niyet  yok bilgisizlik var. Ondan çok benim hatam. Sen çatı ustasına az çok anlıyor diye elktrik işi yaptırmaya çalışırsan olacağı bu..

 

Sonuç olarak evdeki bozulan eşyaların tamiratı ve tüm lambaların değişim ücreti on yıl boyunca  elktrik ustasının alacağı tamir servis ücretine bedel. Birde ustalık ücreti istedi, başka tamirat işlerinde çok iyi olduğu için onu da ödedim...

 

Bir daha da ehil olmayan hiç kimseye " ben anlarım, ben yaparım lafı. " ile iş yaptırmama kararıma devam. Bunun için kesemin hafiflemesi ve benim de bunu yaşamam mı gerekiyordu ....

 

Her daim tüm yönetim ve kararların gerçekten konunun ustası kişilere verilmesi temennisiyle, ancak  sağlıklı çalışma iş verimi bu şekilde alınır ... Geçte olsa gelen akıl, hiç gelmemesinden iyidir :) :) 

 

Sağlık, huzur ve sevgiyle kalınız ...

 

 

 

 

reklam

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam