reklam
reklam

USTANIN YARIM AKILLISI -I

Köşe Yazarı: NEJLA BİLGİN   Eklenme Tarihi: 18 Eylül 2020, Cuma - 10:32   Okunma Sayısı: 114907

Saatler gece yarısına doğru hızla ilerlerken elektrik kesildi. Refleks olarak hemen perdeyi aralayıp dışarısının kontrol ettim birde ne göreyim herkesin penceresinden ışık süzülüyor, sokak ve bahçe lambaları ise ışıklarını etrafa saçmaya devam ediyor.

Anladım ki bu bireysel bir elektrik kesintisi faturalar otomatik ödeme talimatıyla ödendiği için ödemeyi unutma gibi bir durum söz konusu değil. Bu durumda tek seçenek arıza oluyor. Ilk işim sigortaya bakmak oldu Allah'tan teknoloji ilerledi de sigortalar otomatik, bir düğmeyi yukarı hareket ettiriyorsun anında sorun çözülüyor. Eskiden neydi öyle fincan gibi sigortalar vardı onlar attığı zaman sigortayı sarmak diye bir tabir vardı bazende en küçük para olan beş kuruş konulur öyle Sarılırdı o sigortalar. Onlara usta olmayan kimse pek dokunmak istemezdi.

 

Sanırım on yaşındaydım mutfağın lambası yanmıştı. Sandalyenin üzerine bir kaç tane yastık konulmak suretiyle yükseltmiş ve evdeki yeni ampul ile yanan ampülü  değiştirmeye çalışmıştım. O günkü derin bilgisizliğim ile anahtarı açık bıraktığım için ampul değiştirirken akıma kapılmış ve beni elktrik çarpmıştı, elim bir süre lambaya yapışık bir şekilde titremiş ve zaten yastıkların üzerinde zor sağlanan dengemi zor kurmuştum. Ne olduğunu biliyordum keza filmlerde akıma kapılan ve sokak aydınlatma direklerine yapışıp titreyen çok oyuncu vardı ve onlara izlerken herkes gülüyordu oysa gülünecek ne vardı orada adam can çekişiyordu. O arada onu da düşünmeyi nasıl başardım şimdi bile bilmiyorum. Elimi ise nasıl kurtardım anımsamıyorum. O günden beri de şu elktrik işini hiç sevmem ve lamba bile değiştirmem.

 

Şimdi boyum taburenin üzerinden sigortaların olduğu yere kadar uzanmaya yetiyor. El lambası ile sigortaya baktım düğme aşağıya düşmüş, hemen yukarıya doğru çektim,  elektrikler geldi. Aradan bir kaç dakika geçmeden tekrar söndü ve bu işlem en az beş kez devam etti. Mevsim kış, hava soğuk kalorifer denen sistemin ateşleyici özelliği taşıyan makinesi kombi de elktrik olmadan yanmıyor. 

 

Evde hasta var ve evin ısısının iyi olması gerekiyor. Ayrıca sanki kıtlık varmış gibi deepfreze yiyecekleri stoklamışımtım ki kapağı zor kapanıyor. Kısaca elektrik  gelmezse Halim harap. 

 

Sürekli sigorta atıyor, ben düğmeyi yukarı doğru çekiyorum en sonunda sigorta düğmesi bana isyan etti ve kafası attı.  Ana  sigortadan da atmaya başladı. Onlarca kat aşağıda ve bodrum katta elektrik saatleri, şimdi kim gecenin bir yarısı oraya  kadar gidecek ve bodrum kata inecek. Hemen görevliyi aradım gidip aşağıdan siğortaya baksın diye zavallı adam en az üç beş kez o açtı ardından en fazla beş dakika sonra kesildi. Artık onun seside yorgun çıkmaya başladı. Adam ne yapsın elektrik saatlerinin dibinde uyuyacak değil ya. 

 

Baktım bu iş bu şekilde olmayacak hemen kafamı çalıştırmaya başladım. Bu saatte nöbetçi elektrik ustası nereden bulurum ? Sonunda evdeki tüm tamiratları yapan laz ustam var ve yakın oturuyor onu aramayı akıl ettim. İçimden dua ediyorum inşallah evindedir uzak bir yerde değildir diye çünkü bazen şehirlerarası işe de gidebiliyor, adam iyi usta demek ki iller arası da mahareti kabul edilmiş.

 

reklam

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam