reklam
reklam

Kedilerin dünyasından

Köşe Yazarı: BAŞAK ERTEKİN   Eklenme Tarihi: 18 Eylül 2020, Cuma - 10:24   Okunma Sayısı: 257271

 

Şu hayvanların haline bakıyorum da bazen kendi kendime gülüyorum. Tırmanma yeteneği olmayan köpekler hariç her hayvan yiyecek bulabiliyor… Kalitesine bakıp yiyeceği beğenmeyen de var. Tabii hemen insanlar hakkında dedikoduya geçiyorlar. Sonra da sen çok aldın, ben az aldım diye aralarında kavga ediyorlar... Oysa benim ülkemde insanlar açlıktan kırılıyor.

 

Resim: 1-

Kedi, hazır yiyecekleri yemiş, uzanmış yatıyor. “Yemeklerden sonra ya 40 adım at, ya da sırt üstü yat” anlayışında… Martı, kedinin bulunduğu yerde kalan yiyeceklerden istifade etmek istiyor, ama fazla yaklaşmaya da cesaret edemiyor. Kedi dönmüş onun haline bakıyor ve “fazla yaklaşma” diye uyarıyor. Sonra da “cık cık” deyip kendi kendine, “Ülke miskinler tekkesi gibi. Çalışmadan yemek ne demek? Bunu anlamak hiç mümkün değil.” diyor.

 

 

Resim: 2

Kedi, İstiklâl Caddesi’nde bir mağazanın gözdesi. Her ne kadar Arap turistler turizm amaçlı geliyor ise de caddedeki mağazalar sinek avlıyor. Vakit öğle tatili… Gelen giden de olmayınca güneşin rahatlatıcı etkisinden istifade etmek isteyen kedi bey, girişte sırt üstü uzanmış… Ona da iyi uykular diliyoruz.

 

 

 

 

Resim: 3-

Bu da bir başka kedi. Yeni caminin arkasındaki banklardan birine uzanmış. Cuma namazının bitmesini bekliyor muhtemelen. Civarda dilenenlerle birlikte o da avluya geçecek. Şimdilik rahatını bozmayalım.

 

 

 

Resim. 4-

Bu da metro çıkışındaki bir panodan resim. Dertler hep aynı. Acıkan kedi sahibinden yemek istiyor ama adamcağız işinin bitmemiş olması nedeniyle kedisine yemek verememiş. Kedi de ona “Hadi be adam! Yeter artık!” diyor olsa gerek…

 

 

 

 

Resim: 5-

Resim, 15-31 Ocak 2016 tarihleri arasında Kozyatağı Kültür Merkezi B Salonu’nda Abdullah Sarışen’e ait eserler arasında sergilenmiştir.

Bilinçaltını konu edinen “Kafalar” serisi kendi içerisinde farklı bir dünya yaratmış. Kompozisyonu, renk ve algıyı öne alan hikâyeleriyle izleyiciyi kendisine çeken “Kafalar” serisi, özbenlik üzerine göndermeler yaparken aynı zamanda günlük yaşamdaki olayların kişisel tepki yansımalarını da konu ediniyor.

Gizemli anlatımı dikkatli bakışla algılayabilir, diğer sergilerden farklı bir kazanım elde etmiş olabilirsiniz. Bu resmin anlatmak istediklerini siz bulmayı deneyin, bakalım…

Şimdi de hayvanlar âleminden ayrılarak doğaya ve sanata dönelim.

 

 

 

 

 

Resim: 6-

Bir trafik kazasına sebep olarak köpeği öldüren vatandaşımız tutanak tutmuş. Suç oranında kendisine düşen payı sıfırlamış; ama köpeği konuşturarak suçu kabullenmesini sağlamış (!). Olur mu demeyin, bizim insanımız her şeye kadirdir.

 

 

 

Resim: 7-

Resimde bir piknik alanının kirletilmiş halini görüyorsunuz. Sadece bu kadarıyla kalsa iyi… Belki resmin görünmeyen yerlerinde salıncak yapılan kırılmış dalları da görmek olası… Bir tabloya konu olabilir mi?

 

Resim: 8-

Güzel bir sanat eseriyle konuyu kapatalım isterseniz: Bu heykel öyle bir tasarlanmış ki, yağmurda insanlara şemsiye olmuş. 7 No.lu resimle karşılaştırılabilir mi?

 

reklam

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam