reklam
reklam

Hayatıma dahil olan muhteşem çocuklar

Köşe Yazarı: EMİNE KALYON AVCI   Eklenme Tarihi: 14 Ağustos 2020, Cuma - 09:36   Okunma Sayısı: 2247965

Evlatlarımı yeğenlerimi ve tüm çocukları çok seviyorum. Çocuklarımı büyütürken aynı sevgi ve özeni yeğenlerime ve komşu çocuklarına da gösterdim. Onların minik kalplerine dokunmak beni çok mutlu ediyordu, içimdeki büyümeyen küçük kız onlarla oyunlar oynuyordu adeta. Daha büyürken birlikte oyunlar oğnadığımız ve bize yeğenden öte kardeş olan canlarım, dede yadigarı güzel gözlüm Tuncayım, güzel ve merhamet timsali benim boncuğum Figenim ve bize anne olan yengemin tekne kazıntısı ve de dedesinin adını taşıyan bitanem Kazımımız Çocukluğumuzda evlerimiz yapılırken abimler ve yeğenlerimizle aynı evde yaşadık. Benim kardeşlerim bana abla dedikçe yeğenlerim de onlardan duydukları gibi bana ve kardeşime abla diyerek büyüdüler bizler de onları yeğen değil de kardeş olarak bildik ve öyle sevdik. Bu bize geçmiş zamanlarda kalabalık ailelerin yaşadığı mutluluğu yaşattı ve şimdilerde küçük ailelerde böyle bir bağlılık kalmadı artık. 

Henüz daha küçük yaşta hayatıma dahil olan ve anne olmadan bana anneliğin stajını yaşatan yeğenlerim Çiğdem, Cüneyt, Senem ve Erdem için yengeden öte abla olmaya çalıştım. O dönemlerde VHS videolar var ve amcam yurt dışından gelirken bir sürü kaset getirmişti ve o dönemlerde TV dışında videodan kesintisiz film izlemek olağan üstü güzel bir şeydi ve çocuklarla birlikte oyunlar oynayıp bol bol film izlerdik. Yeğenlerimize zaman zaman tatlı süprizler yapar uzakta olan anne ve babalarının özlemlerini bir nebze olsun unutturmaya çalışırdık hatta bir keresinde misafirim gelecek diye bir sürü yiyecek börek çörek hazırladım ve akşama yakın çocukları yemek yedirip hadi artık siz odanıza çekilin diye arka odaya gönderdik. Aslında onlara hazırladığımız bir doğum günü partisini sanki misafir gelecekmiş gibi aksettirip bir süre sonra alkışlarla odaya çağırdık, önce biraz üzülen çocuklar böyle bir şey beklemedikleri için çok mutlu olmuşlardı ve bu anı bir zaman hep anlattıkları ve onlarda iz bırakan bir anımız oldu.

Sonra kendi evlatlarım oldu ilk gözağrım biriciğim Alperim, bana evlattan öte arkadaş oldu birlikte büyüdük ve yeni şeyler öğrendik. Çok sakin ve mantıklı bir çocuk olarak büyüyen Alperim biraz başım ağrısa hemen yanıma gelip ''öpünce ağrısı geçer anne'' deyip alnımdan öperdi. Benim o gün bu gündür başım ağrısa alnımdan öpünce geçer bu da bana oğlumun bir tılsımıdır. Etraftaki kötü niyetli olabilecek kişilere karşı bilinçlendirmek için ona anlatımlarda bulunur, ''bize bir şey olduğunu söyleyip seni okuldan almaya geldik'' dediklerinde dahi kimseyle gitme biz gelemesek de seni almaya babannen halanlar gelir, aile dışında kimselere güvenme diye öğütlerdim. Bir gün evin yakınındaki bakkala bir şey için yolladım, misafirim geliyor ve yolda Alperi görüp biz size gidiyoruz gel arabaya dediklerinde binmemiş yürümeye devam etmiş, misafirlerim ''yolda Alperi gördük arabaya almak istedik ama binmedi bravo valla'' dediler. 2, 3 dakika sonra Alper eve geldi ve misafirlerle göz göze gelince ufak bir şokla duraksadı, biz olayı bildiğimiz için gülüyorduk ama bu sefer de ''gelenlerin tanıdık olduğunu ama senin yaptığın doğru bilemezdin ve her zaman da tanıdık biri olmayabilir'' diyerek kafasının karışmasını önleyerek yaptığının doğru olduğunu onu yüreklendirerek öğrettik.

3 yıl aradan sonra ana kuzusu oğlum Canerim dahil oldu hayatımıza ve boncuk boncuk bakan gözlerle neşe kattı yaşantımıza. Her daim gülümseyen kıpır kıpır hareketli ve çok akıllı olan Canerimiz kapımızın önündeki oyun alanına sığmıyor kaşla göz arasında o ince demirlerden geçip sokakta diğer arkadaşları ile oynamak istiyordu. Sabah erkenden kalkıp tv de çizgi film izlemeye koyulduğunda onun kahkahalarına uyanırdık. Hele bir de film izlediyse kaçın yanından kısa özet derken bakmışsınız filmin her karesini anlatmış.

Ve güzel kızım prensesim Dilaram abilerinden tam on yıl sonra yeniden bana anneliğin o muthiş hazzını yaşattı. Artık benim de bir kızım vardı ve ilerde birlikte gezip dolaşacağımız birlikte ağlayıp birlikte güleceğimiz bazen ablam bazen kardeşim çokça da arkadaşım olan güzel kızımla şimdiler de artık o özlemini duyduğum güzel günleri yaşıyoruz. Her annenin bir kızı olmalı derler ya gerçekten çok doğru...

Çocuklarımı  çok sevdiğim gibi onların kuzenlerini de aynı şekilde bağrıma bastım ve sevdim.  Uzakta oldukları için onları çok özler ve geldiklerinde daha uzun zaman geçirmek için hep beraber olduğumuz diğer oğullarım Burak ve benim dadoşum Keremim. Daha dün gibi dördünüz bir aaraya gelip salonun ortasında güreş tutar gibi çoşkuyla eğlenmeniz.

Yine çocuklarımın kuzencanları ailemizin prensesi güzel Meltemim ve onun tatlı kardeşleri şimdinin yakışıklı delikanlıları Canerimiz ve Onurumuz. Burak ve Keremim gibi sizler de uzakta gurbette olduğunuz için ancak sende 1 ay gibi bir görüşme zamanımız olurdu ki bu da 12 yılda ancak 1 yıl ederdi ve bu zamanlar bizler ve çocuklarım için yolunuzun gözlendiği özlemle geçen zamanlardı. Hepinizi çok seviyorum güzel evlatlar ...

Benim canyarım kız kardeşimin kızları, güzel ve akıllı kızlarım Duygum ve Büşram????  Teyze anne yarısı demektir ve ben de güzel kızlarıma elimden geldiğince anne yarısı olmaya çalıştım ve onların yanında oldum bu dönemlerde üzüntülerimiz olsa da en çok mutlu ve güzel anılar biriktirdik. Kız kardeşim de aynı şekilde benim kızıma anne yarısı olmuş, ablaları da ablası olmayan prensesime ablalık yapmışlardır ve biz birbirimizi seven bir aile olarak çocuklarımıza da bunları yaşayarak öğretmeye çalıştık. Onu hastaneden geldiğinde ilk gördüğümde yüzündeki o melek ifadesi hala gözümün önündedir ve ''ben bu bebeğe bakmalıyım'' diye içimden geçirdim öyle annesinin yanında sevip sonra kendi evime gitmek filan değil baya ciddi ciddi ona sahip olmayı dilemek gibiydi bu duygum. Sonra bu dileğim bir dönem gerçek oluyor ve hala kuzusu yavruma 1 yıla yakın baktım evet o halasının küçücük bebeği biriciği Berkayım sen de iyi ki varsın yavrucum.

Yine yavrularımın kuzencanları güzel ve akıllı kızım Senam, şimdi kendisi gibi iki tatlı kız çocuğu annesi ve çocuklarını güzel bir şekilde ilgilenerek yetiştiriyor. Hırçın ama yakışıklı oğlum Semih, yemeklerime bayılırdı???? ve elde avuçta durmayan fındık kurdum güzel kızım Gamzem, daha çocuk yaşta sarışınlığı ve göz renginden dolayı birlikte iken senin kızın mı diye sorarlardı ve evet doğurmasam da kızım gibi severim  veeeee yine kuzen kızımız güler yüzlü Şulemiz. halamızın torunu olan Şulemiz babannesi ile geldiklerinde illaki bize dilaranın yanına geçer ve uslu uslu konuşup oyunlar oynar hatta bana süpriz yazılar hazırlayıp buzdolabımın kapısına asarlardı. 

Komşu çocuklarımız, oğullarımın arkadaşları genelde bizim evimizde toplanır ve pc de oyun oynarlardı ben de onlara bir karavana patates kızartırdım kola ile ekmek arası şölen yaparlardı  ve kızımın arkadaşlarını da yine kek ve poğaça eşliğinde çoğu zaman bize toplar DVD de eğlenceli bir çocuk filmi  izlemelerini sağlardım. Çocukları bilmem ama  benim favorim Little Stuart'tı :) 

Ben çocukların mutluluğu ile mutlu olan onlarla oyunlar oynayan içindeki küçük kız çocuğu hiç bir zaman büyümemiş bir anneydim. Mahallemizde komşularım ile uyumlu bir komşuluk yaptığım için onların tatlı çocuklarını da gerek derslerinde gerekse başka konularda ablalık yapmaya çalıştım elimden geldiğince  ve mahallemizin bu güzel çocuklarının sevgileri yüreğimdedir hala  Belki otuza kırka yakın çocuklar, onlar benim bazen oyun arkadaşım bazen akıl hocam bazen de dert ortağım oldular. Hepsini ayrı seviyorum ve selamlar yolluyorum. Dünün çocukları bu günün birer yetişkini olma yolundalar. Kimisi anne baba oldu kimisi evlilik adımları atıyor. Yıllar geçsede bir an gelip bir yerde rastlaştığımızda ya da bir bayram günü bayramlaşmak için yanıma geldiklerinde ya da uzakta olanlar hal hatır sormak için mesaj yazdıklarında çok mutlu oluyorum. Yıllar içinde büyürken onlarla oyun oynayan yada her hangi bir konuda destek veren ve yüzlerinde gülümseme ile hatırladıkları mutlu anılar ile yüreklerine dokunduğum güzel çocuklar hepinizi çok seviyorum.

Bu gün güzel anılarımı canlandıran biri varki o şimdi yeni bir yuva kurma heyecanı içinde olan güzel güşüşlüm Şulem. Güzel kızım bana yazdığın notunu sakladım ve saklayacağım. Benim en kıymetli hediyelerim güzel kalpli çocuklardan aldığım küçük notlardır. Şulem, kuracağın yeni yuvanda size sağlık, huzur ve mutluluk dilerim. Seni ve tüm yeğenlerimi çok seviyorum Şulem. İyi ki varsınız ve iyi ki benim hayatıma dahil oldunuz. Sizleri seviyorum ve daima seveceğim. Sizler büyüseniz de benim minik afacanlarım olarak kalacaksınız❤❤❤

reklam

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam