reklam
reklam

Kaybedilen şeyler insana olduğundan Daha değerli görünür.

Köşe Yazarı: SELAMİ BALTAOĞLU   Eklenme Tarihi: 31 Temmuz 2020, Cuma - 00:47   Okunma Sayısı: 114795

En büyük Zaaflarımızdan biri; elimizin altında olan şeyleri ve yakınımızda bulunan Insanları zamanında gereğince değerlendirip kıymetini takdir etmememizdir.

Bu belki de Alışkanlıklarımızın yarattığı bir vurdumduymazlıktır. Her gün gördüğümüz ve Görmekle bildiğimizi sandığımız şeyler üzerinde düşünmek aklımıza bile gelmez.

Aradıklarımız Çok kere avuçlarımızın arasındayken uzaktaki hayallerin peşinde koşarız. Bu, Yenilikler arayan ve doymak bilmeyen ruhumuzun bir oyunu olsa gerek!

Hatalarımızın Sonucu veya kaderin bir sillesiyle elimizdekileri kaybettiğimiz zaman, önce acı Çırpınışlarla ağlar, yıkılır, sudan çıkmış bir balık gibi ne yapacağımızı Şaşırarak kaybedilen üzerinde ilk defa düşünürüz. En ufak meziyetler, Iyilikler, güzellikler abartıcı muhayyelimizin dev aynası önünden geçtikçe, akıl Almaz bir şekilde büyür; sonsuz bir kıymet kazanır. Yersiz, zamansız ve Anlamsız bir değerlendirmedir bu. Sanırız ki, hayatımızın bütün anlamı, Servetimiz, neşemiz, umudumuz bu kaybedilen şeydedir. Ondan sonra bir Karamsarlık ve yakınıp dövünme başlar.

Ne olur, Bütün bu gösterileri bir yana bıraksak; samimî ve dürüst olsak! Elimizdekilerin Kıymetini zamanında ve dürüst bir şekilde değerlendirsek!.. Daha mutlu olmaz Mıyız?   

 Bazı İnsanlar umutlarını kaybeder, bazıları hayallerini, bazıları devamlılığını kaybeder, bazıları ise aşkını, bazıları hayatlarını kaybeder, bazılarınınsa kaybeder, bazıları bir şeyleri yoktur. Hayat bize istediğimizi değil istediğini verir. Ev İsteriz araba verir, para isteriz aşk verir, zaman isteriz hiçbir şey yoktur. Hayat kaybetmek isteriz kaybederiz, kazanmak isteriz kaybederiz. Çünkü biz hayatı değil verir, zaman bizi yönetir. Mesele kazanmak veya kaybetmek değildir, mesele kazansak da Kaybetsek de hayatı yaşamaktır. Bazı yazarlara ilham gelmesi için bir şeylerini Kaybetmeleri gerek bazılarının ise hiçbir şey kaybetmelerine gerek yoktur.Çünkü hayat onlara istediğini vermiştir. Onların istediği para ,para, para...Sadece para için yaşarsak bizi hayat yönetmiş yoktur. Çünkü  aşk,sevgi,saygı,sevilmek sevmek için yaşarsak biz hayatı yönetiriz.

 

 

reklam

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam