reklam
reklam

Sevginin en önemli özelliği hayata güzel bakılmasını sağlamaktır.

Köşe Yazarı: SELAMİ BALTAOĞLU   Eklenme Tarihi: 2 Temmuz 2020, Perşembe - 10:55   Okunma Sayısı: 271066

Sevginin en önemli özelliği ise hayata daha güzel bir açıdan bakılmasını sağlamasıdır. İnsan, sevmeden ve sevilmeden yaşayamaz. Herkesin sevmeye ve sevilmeye ihtiyacı vardır. İyilikler ve güzellikler, sevginin var olması ile çoğalır. Sevgi var ise ardından bir çok güzel değer gelir. Sevgi insana güç verir.

Sevgi olmadan yaşayan bir insan, çorak bir toprak gibidir. Aksi olur. Kaba davranışlarda bulunur. Ayrıca sevgi yalnızca insanlar için geçeri değildir. Hayvanlar ve bitkiler için de çok önemli bir yeri vardır. Bitkiler büyürken onlarla konuşmak, onları sevdiğimizi söylemek, bitkinin daha hızlı büyümesini sağlar mesela. Bitkiyle konuşan bir insana deli diyebilirsiniz. Ama bu doğru değildir. O insan sevginin yerini ve herkes için başlı başına bir ihtiyaç olduğunu bilir. İnsan bencildir, cimridir ama sevmeyi ve sevilmeyi de bilmelidir. Aslında insanları bencil yapan sevgisizliktir. O insan sevgi nedir bilmediği için bencil olur. Üstüne sevgi de de cimrilik yapar. Kimsenin onu sevmediği gibi, o da kimseyi sevmez.

 Sevgi insanların yaşamı için önemli bir soyut kavram olmakla beraber eşi benzeri dünya üzerinde yoktur. Hayvanlar ve bitkiler için de ihtiyaç olan sevgiyi cimrilik yapmadan verelim. İnsanlara, hayvanlara ve bitkilere sevgi vermekten kaçınmayalım.

Sevgi paylaşıldıkça çoğalan bir duygudur ve bizimde bu bilgiye dayanarak sevgi dolu insanlara değer verip sevginin çoğalmasında payımızın olmasını sağlamak temel isteklerimizden olmalıdır.

Bu yüzden hem kendimizi hem de insanları ve diğer bütün her şeyi önce sevmeye çalışmalıyız.

 

reklam

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam