reklam
reklam

DUYGULARIM

Köşe Yazarı: SELAMİ BALTAOĞLU   Eklenme Tarihi: 1 Haziran 2020, Pazartesi - 03:29   Okunma Sayısı: 47065

Duygular hepimizin hissettiği soyut olan, göremediğimiz ancak hissederek anlayabildiğimiz etki ve tepkilerin adıdır. Her insan duygularıyla hareket eder. Duygularımız da kalbimizi ve aklımızı yönetir. Birine hissettiğiniz nefrete ya da aşka dokunmasını sağlayamazsınız ama hal ve hareketlerinizle bunu hissettirebilirsiniz.

      Üzülmek, ağlamak, sevmek, aşık olmak, mutlu olmak, nefret etmek, acımak gibi içsel olarak hissettiğimiz her şeyin adı duygudur. Çevrenizdeki insanlara da bu duygularla yaklaşırsınız. Sevdiğiniz bir sana karşı olan duygularınız hep olumludur ve bu hisler ona da yansır. Nefret ettiğiniz de ise karşı tarafa olumsuz davranırsınız ve o da ondan hoşlanmadığınızı anlar. Elimizden geldiği kadar ön yargılı olmamaya, duygularımızı karıştırmamaya çalışsak da çoğu zaman duygularımız bizi yönetir.

      Profesyonel bir şirketi düşünün bir çalışan işinin mükemmel yapıyor ama patronu ondan hoşlanmadığı için bir türlü ona karşı duyguları olumluya dönmüyor ve yaptıklarını beğenmiyor. Bu yanlış bir durumdur. Duygularımıza bazen dur demeliyiz. Hatta çoğu zaman nefretlerimizi sevgiye dönüştürmeliyiz ki kalbimizde hep sevgi dolsun. Çünkü kalbimizde neyi taşırsak kişiliğimiz ona dönüşür. Her duyguyu belli dozda yaşamak ve abartmamakta sağlığımız açısından önemlidir. Herkesin mutluluk ve sevgi duygusuyla taştığı bir dünyada olmak dileğiyle.

reklam

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam