reklam
reklam

SABAH OLDU UYANIN ARTIK (I)

Köşe Yazarı: NEJLA BİLGİN   Eklenme Tarihi: 9 Nisan 2020, Perşembe - 11:35   Okunma Sayısı: 82567

Bu gece geç vakite kadar  çalıştım bu ay sonuna teslim etmem gereken projeyi tamamlamak için epey emek sarfettim. Sabah en şık kıyafetlerimi giyecek elimde proje dosyası İle toplantı odasına gidecek ve gururla o dosyayı masaya bırakacaktım. Sırf bu özel ve güzel gün için kıyafet bile aldım. O gün en şık ve en gösterişli ben olmalıydım. Tüm gözler üzerime çevrildiği anda kıyafetim de göz doldurmalı ve farkımın farkına varmalıydı o masanın etrafında oturan yüksek görevde olan gözleri havada olanlar.

Bir yıldan fazladır hep o günün hayali İle yaşadım. Geceler boyu uykusuz kalan, kanlanan gözlerim ve klavyeye dokunmaktan uyuşmuş parmaklarım o gün çektiklerinin ödülünü alacaktı. İşaret parmağıma özel kırlangıç şeklinde yüzük yaptırdım. Üç tane minik Kırlangıç Yanyana uçuyor gibiydi. Kuyumcuda özel tasarım olarak üretilen bu kırlangıçlı yüzük beni kendine çekmiş ve adeta çarpmıştı. Kuyumcuya girdiğim anda bir yüzük hediye paketi yapılıyordu. Gözlerim yıllardır görmediği sevdiğine kavuşmuş gibi heyecanla parlamıştı.  Kuyumcu eski bir aile dostumuzdu ve benim kuşlara olan merakımı bildiği için bu muhteşem yüzüğü incelememe izin verdi. Tasarımını genç bir doğa bilimci yapmış ve sevdiği kadına hediye etmek için özel yaptırmıştı. Üç tane siyah Kırlangıç, siyah pırlantalarla işlenmişti. Bu yüzüğü işaret parmağıma takmak ve o toplantıya gittiğim gün uğurum olarak taşımayı çok istedim.

Kuyumcu bu tasarım harikası yüzüğün formunu biraz değiştirdi ve benim için üç farklı renkte minik Kırlangıç olan bir yüzük tasarladı. Bu mavi, beyaz  ve siyah Kırlangıçtan oluşan yüzük çok daha güzel göründü gözüme ve hemen sipariş verdim. Toplantı gününden iki gün önce yüzük teslim edildi ve bu gece parmağıma o yüzüğü takıp uyumayı istedim. Sabah uyandığım anda o Kırlangıçlara bakmak bana iyi gelecekti.

Siyah bir pantolon, ceket giyeceğim, ceketin içine havai mavi bir gömlek aldım, aynı renk topuklu pabuçlar İle çok şık görüneceğim. Akşam geç saatte kuaförüme saçlarımı yaptırdım, yarın sabah çok aceleye gelmesin istedim. Şimdi başımı yastığa saçlarım bozulmayacak şekilde koyup uyumam gerek, saçım bozulmamalı.

Yeni gün başlar başlamaz benim çok dinç ve sağlıklı gözükmem lazım fakat bir türlü gözüme uyku girmiyor. Aklıma ilk işe girdiğim gün geldi o insan kaynakları yetkilisi kadının başı havada, küçümseyen gözlerle bana bakması ve kendisini koskoca şirketin sahibi gibi davranması canımı sıkmıştı. Benimle defalarca görüşme yaptı ve her seferinde benzeri sorular sordu bıkmadan usanmadan. Sonra beni daha üst makamda bir yetkili İle görüştürdü, onda da bir afra bir tafra o da insan kaynakları sorumlusuna tepeden bakıyordu. Burası nasıl bir işyeri diye düşünmeden edemedim.

İşe alındın diye aradıkları vakit kazanacağım para ve iş deneyiminden çok o iki kendini beğenmiş kişiye kendimi kabul ettirdiğim için mutlu oldum. Ben o gün nereye işe girdiğimi nereden bileyim, işe girince hemen beni kendi aralarına kabul ederler sandım.
Günlerce bana kuşku İle  tepeden baktılar, sanırsınız ki uzaya mekik yapıyorlar da ben onların projelerini çalmak için aralarına sızmışım gibi kendimi yabancı ve kötü  hissettirdiler.

Bir proje verdiler elime, şimdiye kadar kendileri bile başaramamış o projeyi hayata geçirmeyi. O projeyi başaramayan elemanların Bazılarını işten çıkarmışlar, bazılarını da vasat işlerde görevlendirmişler. O projeyi verme amaçları onun gerçekleşmesini görmek değil Aslında, başaramadın, işe yaramıyorsun izleyenimi verip ,çalışanları yıldırma politikası bu. Benden önce işe giren ve o projeyi tamamlamayı başaramayıp daha alt bir pozisyonda çalışan birisi kahve molasında bana,
"O projeyi başaranların işine son verdiklerini ve başaramayanları  çalıştırdıklarını." söyledi.

Bu duyduklarım kafamı karıştırdı. Bu nasıl bir işti böyle? Proje yapan işten çıkarılıyor, yapamayan işe devam ediyor? Bu tuhaf durum kafamı çok karıştırmasına rağmen büyük bir şevkle çalışmaya devam ettim. Aslında bu proje çalışması aşamasında bana ödenen para çok İyi bir rakamdı, tamamlanınca şimdiki kazancıma ilave zam yapılacaktı.
Para önemliydi fakat projenin tamamlandıktan sonra alınacak kararlar daha da önemliydi, işe devam veya işime son verilecekti.



reklam

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam