reklam
reklam

Sağlık İçin Doğal Antibiyotikler (II)

Köşe Yazarı: GAMZE YILMAZ   Eklenme Tarihi: 11 Şubat 2020, Salı - 10:48   Okunma Sayısı: 1209918

Pırasa: Güçlü bir antioksidan olan "polifenol" içerir. Serbest radikaller ve onların oluşturacağı hastalıklara karşı vücudu korur.

Lahana: Karadeniz türkülerine konu olan lahana içersinde B,C, E vitamini bolca bulunur. Romatizmal hastalıklara ve şeker hastalığına iyi gelir. Kan temizleyici ve idrar söktürücü etkisi bulunmaktadır. Bazı kanser türlerinin yayılmasını engeller. Yaraların hızlıca iyileşmesini sağlar. Damar sağlığını korur. Kalp krizini engeller. Tiroid bezinin yavaş çalışmasını sağlar. Lahana kronik rahatsızlıkları önler ve damar sağlığını arttırır.

Doğal Antibiyotik Meyveler

Nar:  Nar tanem diye bir söz var ya o da boşuna söylenmiş değil. Kırmızı – mor renkli tüm meyveler bağışıklığı güçlendirir, ancak nar bu özelliğinin yanı sıra potasyum ve demir içerir. Bu da hastalıklarla savaşımızda bize yardım eder. Antioksidandır. Vücuttaki toksik maddelerin atılmasını sağlar. Böbrek iltihabını temizler. Tansiyonu düşürür. Cildin gençleşmesini sağlar. Prostat ve cilt kanserine yakalanmayı engeller.

Kivi: Portakaldan daha fazla C vitaminine sahip olan kivi, antioksidan özellikle sebebiyle özellikle kış mevsiminde her gün tüketilmesi gereken meyvelerdendir.

Muz: Yorgunluğa iyi gelir. İshali engeller. Kas sistemini güçlendirir.

Kayısı: Kan yapar. Karetenoid maddesini bolca içerdiğinden kansere karşı korur. Saçı besler, cildi güzelleştirir.

Portakal: Bir çoğunuzun bildiği üzere portakalda bol miktarda C vitamini bulunmaktadır. Grip ve nezle hastalıklarını engeller. Felci engeller. Lifli bir meyve olduğu için uzun süre tok kalmayı sağlar.

Greyfurt: Bol miktarda C vitamini içerir. Grip ve nezle hastalıklarını engeller. Lifli bir meyve olduğu için uzun süre tok kalmayı sağlar. Enerji verir. Sindirimi kolaylaştırır. Kilo vermeyi sağlar. Kolesterolü düşürür. Diş etlerini korur.

Mandalina: Tıpkı portakalda olduğu gibi mandalina da bol miktarda C vitamini içerir. Grip ve nezle hastalıklarını engeller. Lifli bir meyve olduğu için uzun süre tok kalmayı sağlar.

Üzüm: Kan yapar, akyuvar sayısını artırır.

***************************************************************************

Değerli okurlarım; bademlerin  içindeki amigdalin maddesi bağışıklık sistemini güçlendirdiğinden güçlü bir doğal antibiyotiktir. Kabuklu badem tüketilmesi önerilir. Markette hazır satılanlar doktorlarca tavsiye edilmez. Aktarlara uğramanızı öneririz.

Yine; acı biberin içindeki capsaicin maddesi aynı zamanda ona acı tadı verendir. Bu madde bağışıklık sistemimizi güçlendirir, hastalıklara karşı direncimizi arttırır. Kırmızı biber iyi bir C vitamini kaynağıdır. Yine  karabiber,pul biber, kimyon ve sumak baharatları da doğal antibiyotiktir.

Sarımsak çayı, soğan çayı, ada çayı, ekinezya çayı, zencefil çayı,  ve ıhlamur çayı da doğal antibiyotik etkisine sahiptiler.

Balların antibiyotik özelliği  de pek az bilinir. Özellikle öksürüğe karşı iyi gelir ve uyku kalitesini arttırır. Her gün 1 tatlı kaşığı bal yemek bağışıklığınızı güçlendirecek, hastalıklara karşı size direnç sağlayacaktır.

Doğal elma sirkesi de , A,C, E gibi vitaminleri, kalsiyum ve magnezyum gibi mineralleri içeren eşi bulunmayacak kadar faydalı bir gıdadır. Çalışmalar elma sirkesinin kan basıncını düşürmede, bazı kanser türlerini önlemede, kilo vermede gibi pek çok alanda etkili olduğunu göstermiştir. Elma sirkesinin arterit ağrısına iyi geldiği, sindirime yardımcı olduğu ve enfeksiyonları tedavi ettiği bilinir. Bakteriyel enfeksiyondan kaynaklı ishale iyi geldiği söylenir. Bağırsak spazmlarını önler. 1 kaşığı 2 kaşık suyla karıştırıp tüketebilirsiniz.

Çay ağacı yağı geniş spektrumlu antiseptik ve antibiyotiktir. Deri enfeksiyonları için en iyi topikal ilaçlardandır hatta, İkinci Dünya Savaşı sırasında askerler tarafından dezenfektan olarak kullanılmıştır. Değerli okurlarım: günde bir defa bir çay bardağı suya 2-3 damla damlatılarak içilmesi tavsiye edilmektedir. Ayrıca; cilt sorunları içinde günde 2-3 kez Çay Ağacı Yağı uygulamanız tavsiye edilir.

Değerli okurlarım acı ve üzücü olaylar peş peşe geldi, Suriye’nin İdlip kentinde şehit olan askerlerimizle, Van’da cığ faciasında yaşamını yitiren vatandaşlarımızla , Sabiha Gökçen Havaalanında yaşamını yitiren vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına ve ulusumuza sabır ve baş sağlığı dileklerimizi iletiyorum.

 

 

reklam

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam