reklam
reklam

SARHOŞ

Köşe Yazarı: NEJLA BİLGİN   Eklenme Tarihi: 12 Aralık 2019, Perşembe - 10:02   Okunma Sayısı: 87879

Adam iyi bir eğitim almıştı ve  kendi küçük bürosunda  çalışıyordu. Lakin iki yakasını bir araya getirecek kadar para kazanamıyordu. Bürosunun temel sermayesi bile kendi kazancı değildi. Yıllar  önce vefat eden annesinden intikal eden küçük araziyi satmış ancak o para ile büro tutabilmişti.

Alkol almaya meyilli bünyesi akşam üzeri olduğunu aklının derinlerine kayıt etmiş ve her akşam üzeri aynı saatlerde alkol alma ihtiyacı susuzluk gibi beyninde çınlatıyordu. Hemen masanın altından şişeyi çıkarıyor ve koyu renkli bardaktan içkiyi yudumlamaya başlıyordu .
Alkol sorunu olduğunu kabul etmiyor. "Alkol bana günlük dertlerimi unutturuyor, istesem hiç içmem' ....  Diye kendini ve etrafını kandırmaya çalışıyordu. 

Tüm arkadaşları da kendisi gibi alkol seven insanlardan oluşmuştu. Kendi aralarında, kendi dünyalarında yaşıyorlardı. Hepsinin de eşleri çalışıyor ve evin maddi yükünün önemli kısmını omuzlarında taşıyordu. Bu sebeple kadınlara karşı içlerinde bir suçluluk ve eziklik taşıyor, lakin bunu hiç belli etmemeye çalışıyorlardı.

Çocukları büyümüş, evlenmiş, bazıları da torun sahibi olmuştu. Eşleri artık onlardan daha da açıkça şikayet etmeye hatta onlara eskisinden de farklı davranmaya başlamıştı. Kadınlarda kendi açılarından haklıydılar. Yıllarca dışarıya karşı kocalarını korumuş ve onları olduğundan daha güçlü göstermeye çalışmışlardı. Adamlarda ise bir milim ilerleme olmamıştı, rahatlarına düşkün ve sorumsuzdular. Kendi kazançları ancak kendi özel gereksinimlerine ; içki ve sigaralarına yetiyordu. Birde az fazla ellerine para geçerse çapkınlık yapmaya çalışıyorlardı. En çokta bu kadınları yaralıyordu.

 Kadınlar ne kadar eğitimli de olsalar hep yetiştikleri kültür sebebiyle çok para kazanan erkeklerin çapkınlıklarını hoş görmeye, ya da onların çapkınlıklarını görmezden gelmeye kodlanmışlardı. Etrafları hep böyle kadınlarla çevriliydi. 
İ
çi boşalmış, duygu ve saygı bitmiş sadece statü koruma peşinde olan evlilikler ; kadınlar evliliklerini dışarıya karşı kalkan gibi kullandığı için sürüyor gibi görünüyordu. Kendi kendilerine kaldıkları zamansa durum kadınların yüreklerini yakıyordu.

Teslime ; iki kızını da evlendirmiş yaşı ilerlemiş ve emekli olmasına rağmen hala  bir sağlık kuruluşunda çalışıyordu. Kendi sağlık sorunları da vardı. Asabı hep bozuk olduğu için teskin edici ilaçlar kullanıyordu. Çalışması ve boş kalıp, yaşamını düşünmemesi gerekiyordu. Artık eskisi gibi düşünmüyordu ya da beyni sürekli pembe yalanlardan bıkmıştı. Kararını verdi ; sırtında yük olan fazlalık ve varsa atmaya karar verdi.

Önce fazla giysilerini çıkardı, yıllardır belki tekrar moda olur giyerim diye artık bedeni bile uymayan kıyafetleri saklamıştı. O dört kapılı dolaptan sanki küçük bir mağazayı donatacak kadar giysi çıkınca , paralarını nereye ve nasıl boşuna harcadığını düşündü, kıyafetleri paketleyip ihtiyaç sahiplerine dağıtmak üzere ayırdı.
 Ne zaman aldığını bile unuttuğu; hiç kullanmadığı ve bir gün lazım olur diye dolap köşelerinde sakladığı ne varsa ortaya çıkardı, ve bazılarını çöpe , bazılarını da ihtiyaç sahiplerine dağıttı. 

Kullanmadığı ne varsa elden ve evden derhal çıkardı.  Şimdi ev sanki ferahlayıp, yaşamı daha sade, daha huzurlu olmuştu. Evde biriktirdikleri sanki yüreğinde biriktirdikleri ile aynıydı. 

Köşe başında oturan ve yıllardır eski, püskü giysiler giyen yaşlı  dilenci kadına ona uygun olan giysileri hiç tereddüt etmeden poşetle vermişti, içindekileri gören yaşlı kadının gözleri mutlulukla ışıldamıştı.

Emeklilik dilekçesini vermiş, özgür saatlere kavuşma zamanının geldiğini mutlulukla yüreğinde hissetmişti.
Artık dilediği saatte kalkacak, dilediği yere dilediği zaman diliminde gidebilecekti.
Yıllardır saatlerin ve belli zaman dilimlerinin kölesi olmuştu. Yüreği acıdı, en güzel yılları hastane koridorlarında koşmakla geçmişti. Yaşam kısa ve her şey boş diye düşündü.
Artık yaşamında bir dönüm noktasına gelmiş ve yılların beden, düşünce yorgunluğundan kurtulmayı düşünmüştü. Kararını verdi ve tüm hayatındaki yüklerinden kurtulmaya artık bedenen ve Ruhen hazırdı.

reklam

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam