reklam
reklam

EVLİLLİK ÖNCESİ DANIŞMANLIK NEDİR?

Köşe Yazarı: RUHİ DENİZERİ   Eklenme Tarihi: 6 Aralık 2019, Cuma - 10:42   Okunma Sayısı: 85131

Gerek ülkemizde, gerekse dünyada son yıllarda giderek boşanma oranları artmaktadır. Bu durum “Evlilik Danışmanlığı” hizmetleri konusundaki talebi arttırmakta ve gerek araştırmacıların gerekse bu alanda çalışan profesyonellerin bu alana daha çok eğilmesine neden olmaktadır. Yapılan çalışmalar ve uzmanlara göre, evlilik ve çift terapilerinin problemle baş edilebilme mekanizmalarının geliştirilebilir bir yanı olduğunu göstermekte ve müdahalelerle bu konuda sağlanan gelişimler söz konusu problemlerin ortaya çıkmadan önce önlenebileceği düşüncesini de beraberinde getirmektedir.

“Önleyici Çalışmalar” başlığı altında kategorize edebileceğimiz bu çalışmaların yurt dışındaki bazı örneklerine baktığımızda boşanma oranlarının düşmesine katkıda bulunduğu ve aile içi şiddet ve uyuşmazlığın engellenmesinde büyük önem taşıdığı görülmektedir. Bu bağlamda, gerek evliliğe geçiş sürecinin kolaylaştırılmasında, güçlüklerin kriz haline gelmeden çözülmesinde, gerekse evliliğe adapte olunması ve çiftlerin birbirini daha iyi tanıması bağlamında evlilik öncesi danışmanlık hizmetinin  oldukça önemli olduğu görülmektedir.

Evlilik Öncesi Danışmanlığın üç önemli özelliği bulunmaktadır: eğitseldir, geliştiricidir ve önleyicidir. Bu kapsamda uzmanların söylediği, evlilik öncesi danışmanlık hedefleri aşağıdaki gibidir:

1. Evlilik yaşantısına geçişi kolaylaştırmak,
2. Uzun ve kısa vadede çiftlerin ilişkideki tatminini sürekli kılabilmek,
3. İletişim becerilerini arttırmak,
4. İlişkide yakınlığı ve bağlılığı arttırmak,
5. İlişkide güven ortamını güçlendirmek ve
6. Problem çözme ve karar verme becerilerini güçlendirmektir.

 

 

reklam

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam