reklam
reklam

BEŞİKTAŞIN ZAMANA İHTİYACI VAR

Köşe Yazarı: RUHİ DENİZERİ   Eklenme Tarihi: 15 Ağustos 2019, Perşembe - 09:10   Okunma Sayısı: 117215

 

Beşiktaş, Avusturya kampında Abdullah Avcı yönetiminde yeni sistemi 4-1-4-1 üzerinden çalıştı. Bu sistem, pas odaklı olduğundan şut özelliği bulunan oyuncular ön plana çıkamadı. Bundan dolayı Kartal, hazırlık maçlarında gol bulamadı. Teknik ekip, sistemde bu sorunu giderecek hamleleri yapmalı.

Abdullah Avcı’nın; 4-1-4-1 sisteminde çok pas, az orta var. Önceden Beşiktaş, 

4-2-3-1 dizilişinde 2-3 pas yaparak karşı kaleye iniyordu. Bu kez bunun on katı paslaşmaya rağmen rakip cezalanına girilemiyor. Böyle olunca da rakipler kapanıp kademeye giriyor. Şutör oyuncu da olmadığından pozisyon ve doğal olarak gol çıkmıyor. İşte sistemin en büyük handikapı bu. Bunu aşmak da teknik ekibin işi. Aşılır mı derseniz, öyle net cevap da zor. Ligin 5-6 haftası geride kalsın tablo apaçık karşımıza çıkacak. Beşiktaş, kamp dönemini tamamladı. Yeni hoca, yeni sistem, yeni transferler ve yeni yönetim... Bunlara geçmeden çok önemli bir tespiti aktaralım..

İlk 11’in çok önemli ismi ile sohbet ediyoruz. Tabii konu futbol, değişen sistem ve rakipler... Öyle bir açıklama geldi ki... O da şu; “Hocaya, sisteme ve lige adapte oluruz. 

Rakiplere de gerekeni yaparız. Henüz hazır olmayan bir ekibiz. Ama yeter ki geçen sezon gibi olmasın. Kasım’dan beri aylardır ödemelerde sıkıntı yaşandı. Kulübümüzün de durumu ortada. Anlayış tamam. Ama inşallah bu sezon aynı durumu yaşamayız.” Bu belki küçük ayrıntı gibi gelebilir. Ancak önemli. Zira, objektif konular bir şekilde rayına oturtulur. Ancak subjektiflik öyle değil. Yönetim bu çağrıya mutlaka tepki verecektir.

Abdullah Avcı, 4-1-4-1 sistemi ile yeni dönemi başlattı. Geçiş süreci sancılı başladı. Gol atılamayan hazırlık maçları ölçü olmasa da, en önemli veri... Bu açıdan baktığımızda mevcut kadronun sisteme uyumlu olduğu tartışılır. Kadro yapısına illa bir sisteme dikta edilmemeli. Avcı, sadece kafasındaki sistem ve kadro yapısına göre değil, rakiplere göre de alternatif aramalı.Atiba’nın müzmin kasık rahatsızlığına bir de Roco’nun aldığı darbe eklendi. Tam da ne güzel kamp böyle bitiyor derken kâbus yaşandı. Ne olduysa, takıma verilen izinden sonra oldu. Bir günlük tatil sonrası önce Dorukhan ve Ljajiç, ardından da, Medel ile Burak’ın şanssız sakatlıkları yaşandı. Atiba dışındaki tüm sakatlıkların maçlarda yaşanması da can sıktı

Takıma katılan gençleri özel olarak takip ettik. Yetenekli oyuncular. Ancak sadece bu yeterli değil. Hocanın idman bitiş düdüğü ile sahadan çıkıp küçük elektrikli araç ile otele gittiler. Bir kez olsun sahada kalıp çalışmadılar. Kimler mi kaldı; Quaresma, Oğuzhan, Dorukhan, Vida, Mirin, Gökhan, Caner ve Burak... Yani kalması gerekenler 150 metre mesafedeki otele araç ile dönerken, gitmesi gerekenler sahada kalıp özel çalışma yaptılar. Bu yaşta milyonların hayalini süsleyen şans ayaklara gelmiş, belli ki farkında değiller. Olmadı gençler. Bu oyunculardan Alpay’ı, Kayseri istiyor. Beşiktaş 20 maç oynatılma garantisi şart koşuyor, Kayseri 16 diyor. Sadece Alpay değil, alttan gelen herkesin gidip, 20-25 maç oynayıp dönmesi en doğrusu. Aksi taktirde, yok olup gitme tehlikesi yaşarlar.

 

 

reklam

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam