reklam
reklam

TAŞ ATMA VAKTİ

Köşe Yazarı: NEJLA BİLGİN   Eklenme Tarihi: 19 Temmuz 2019, Cuma - 09:08   Okunma Sayısı: 139309

Bazı insanlarla ve onların zihniyetleri İle düşüncelerim arasında bir kaç yüzyıl mesafe var. Hiç mütevazi olamayacağım. Ya onlar eski çağda yaşıyor, ya ben günün farkındayım diye düşünür bazen insan.

Kimse kimseden zeki değildir aslında sadece nerede durduğun, nasıl yaşadığın, insanlarla Ne paylaştığın, biraz dikkatli gözler tarafından incelenirse gerçekte kim olduğun anlaşılır.
İstediğin kadar kendini sakladığını veya gösterdiğin kişi gibi olduğuna inandıklarını zannet gerçek hiçte sandığın gibi değildir aslında. Belkide yeri ve zamanı gelmediği için insanlar seninle yüzleşmemiştir.  Bu durum senin rahat davranmana sebebiyet verdiği için gerçekte senin kim olduğunu bilenlerin elini güçlendirir. Onların senin hakkında olumsuz bilgileri dağarcıklarına biriktirmelerine zaman kazanmış olurlar.

Bazen en zayıf anını kollar insanlar yüzleşme anı için. Savunmasız olduğun bir anda en zayıf yerinden sözlü hançer İle derinden yaralar insanlar insanı. Sana en çok o inandı sanarsın belki de şaşkınlığın ve yüzündeki acınası ifade bu sebepten yüzüne ikinci bir ten gibi yerleşir. Hedef kitlen küçük veya büyük fark etmez keza bir insanın bile insana inanmadığı ve inanmış gibi davranıp zamanı gelince gerçekleri yüzüne buzlu su gibi çarpması insanı kendine getirir.

Kandırılan taraf genelde iyi niyetli olandır gerçekte, herkesi kendi gibi bildiği için iyi niyetli düşündüğü insanı sorgulamadan kanandır. Kanan taraf kandırmayı bilmeyen taraftır keza henüz daha kötülüklerle tanışmamış olduğu gibi insanların bu kadar kötü olabileceğini de yüreği kabul etmeyendir. Kandırıldığını anladığı zaman ise kandırıldığını düşünen insandan korkmak gerek çünkü onun vereceği tepkiyi duygusal düşündüğü için hesap etmek zordur. 

Birde kandırılmaya alışmış olanlar var, onlara "gökten kırmızı kar yağacak, o kar elma şekline dönüşecek, elini uzattığın zaman sana gökten ekmek yağacak" deseler "bir ihtimal bunu söyleyen başka bir şey bildiği için bunu söylüyor" diyecek ve düşünmediği için kanmaya devam edecektir. Bunlar hayatı sorgulamayan insanlar, "ne gelirse kader" deyip kendilerini olaydan sıyıranlar. Oysa akıllı düşünenler onların haline şaşkınlıkla bakar. 

Bunun yanında yanlışları ve yalanları çok iyi bilenler de var. Bunlarda bir menfaat gereği yalana doğru, doğruya yalan diyen en tehlikeli insanlar. Yalancının ve kandıranın yanında olan, onun olmadığı zaman ve yerlerde yalanı ve kandıranın doğru söylediğini yayıp, insanları yanlışa sevk edenler. Bunlar en tehlikeli grubun en yakın halkalısı olanlardır. Menfaatleri gereği kişilikleri satmış oldukları için etrafta kimi sattıklarını hiç önemsemezler, menfaat peşinde koşan en tehlikeli düzenbazlar bu gruptan çıkar.

Kandıran tarafa gelince; ilk zamanlar kandırmanın keyfi paha biçilmez bir keyfe dönüşür. Kandırdıklarının elde ettiği maddi menfaat İle keyif yapmanın tadına alışır. Kolay kazanca alışınca bu kolay kazancın hangi yoldan temin edildiğine bakmaz, aldıkça daha çok alma gereği zorunluluk olur. Etrafındaki halka büyüdükçe ihtiyaçlar da artar. Yeni kazanç yolları bulmak için yeni kandırılan insanlara ihtiyaç duyulur. Bu şekilde kandıran kişiler arttıkça kandırılan kişilerde otomatik olarak artar.
Yüzlerine sevimli, dost, cana yakın, hatta sizi sizden daha çok düşündüğünü iddia eden, sizin menfaatimizi kolladığını söyleyen, bu konuda yemin eden insanların büyük bir çoğunluğu sizin inandığınız yemine inanmıyordur. O sebeple bu kadar kolay yemin ediyordur.

Bu durumun en tehlikeli yanı kandıranın etrafındaki yakın halkanın menfaatleri halka genişledikçe bazen artar, bazen çoğalır ve kendi aralarında menfaat çatışması başlar ve zayıf olan halka kırılır etrafa bildikleri nar tanesi gibi saçılır. Menfaati için insan satmaya alışkın olduğu için menfaati kiminleyse bir öncekini satar, kolay taraf değiştirir.

Kandıranlar her zaman dolu dizgin gider bu kadar kolay kalanlar oldukça. Doğanın kanunu bu, aklını kullanmaz isen, seni kullanan çok olur!

Fakat birde bunun ilahi adalet yönü var, birde o kandırdığını kişilerin uyanacağı gün var!
Yolun yanlışsa eğer hızla gittiğin için istediğin hedefe kolay ulaşacağını sanma!
Hızla yol almak mühim değil o yolun seni nereye götürdüğü mühim. Geçici menfaatler, kısa vadede elde edilebilecek kısa ömürlü ego tatmini insanları gelecek günlerde bunalıma sürükler. Er geç kandıran, kandırdığı kişilerden  aldıklarının hesabını verecektir.

Kimin yaşamında ne taşı olduğuna iyi bak. Kilit taşı, mihenk taşı, temel taşı ve tuvalet taşı. Yerini sadece yaptıkların, kandırdıkların, kandıkların, sebepleri  İle kendin belirlersin. 

Sen kimin yaşamında ne taşısın ona bak sonra aynaya gözlerinin içine bak. Kimsin sen?Kendin ve diğerleri için Hangi taşsın?

reklam

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam