reklam
reklam

Teşekkür Ediyorum

Köşe Yazarı: SELAMİ BALTAOĞLU   Eklenme Tarihi: 27 Haziran 2019, Perşembe - 10:23   Okunma Sayısı: 61630

“Sıfır maliyetle dünyanın en karlı yatırımıdır teşekkür etmek. Basit bir minnet ifadesi, emeklerin karşılığı olarak, maddi değer içermeyen bir ödeme gibi kalpten ve gönülden gelen ben size teşekkür ediyorum duyarlı davranışlarınız  anlamlı yazınız ve inceliğiniz için;

Tamam, hepimizin  Hayatı dayanılmaz sıkıntılarla geçiyor.

Sorunlar büyük… İşsizlik, pahalılık,  ve hayallerin asla vücut bulmadığı bir yaşam alanı. Tarifi imkansız bir stres fırtınası altında yaşıyoruz!
Teşekkür etmek, işte bu fırtınadan, huzura, sakinliğe ve insan olmanın dayanılmaz erdemine açılan bir kapıdır. Kibirden arınmanın formülize edilmiş şeklidir…

Şeytanın avukatı filmini anımsayın lütfen… Ne diyordu şeytan gözleri sevinçten parlayarak?..
“En sevdiğim günahtır kibir!”

Neredeyse sevgi dahil herşeyin maddiyatla ölçüldüğü bu  dünyada belki de şeytandan uzak durmanın, kalp kırmaktan ziyade gönüllerde taht kurmanın büyülü şifresidir, bu basit iki sözcük.

Deneyin, göreceksiniz…

Sabahtan akşama kadar iyice bunalmış bir memura, güzel duygularınızı ifade eden görünüşte basit bir “teşekkür ederim” sözünüz, her ne kadar sizin işinizi yapmak mecburiyetinde bile olsa, onun yorgunluğunu azaltacak, belki de günün bütün stresini evine taşımasına engel olacaktır.

Çatık kaşların gevşediğini, asık yüzlerin gülümsediğini, içinizden bir şeylerin yer değiştirdiğini göreceksiniz…

Nedenini bilmeden geçip giden zamanın içinde ,
hiç düşündünüz mü ne kadar teşekkür ettiğinizi..??
Hayatı yaşanılır kılan , bir nefesi daha halkana katabilmen ve onunla nefes alabilmeyi öğrenmen,güleryüzle hürmet sloganı olan teşekkür etmekten ne olursa olsun vazgeçmeyelim …)
Binbir zahmet ve marifetle hazırladığı sofra için eşinize, çayınızı veya suyunuzu ayağınıza getiren çocuklarınıza; Sahip olduklarınıza, sahip olmanız için sizi dünyaya getiren anne babanıza, en sinirli anınızda bile sizi alttan alan, olgunluk ve büyük bir sabırla dinleyen sevgilinize, sizi bunaltıcı sıcaklarda dayanılmaz kokulardan kurtarmak için çöplerinizi toplayan çöpçünüze, bakkalınıza, komşunuza, postacınıza ve saymakla bitmeyecek ama hayatımızın bir anında mutlaka sizinle olan insanlara…

Sizler ve diğer değerli  dostlar En son  siz ne zaman
teşekkür ettiniz?..

Ben de bu anlam yüklü yazının sahibine burdan teşekkür etmek istiyorum.Ayrıca Her gün yazılarımı takip eden uğrayan tıklayarak bana bir merhaba da bulunduğunu saydığım güzel insanlara, bugüne kadar gösterdiğiniz tüm ilginiz için hepinize çok çok çok teşekkür ederim. Saygılarımı sunarım.

 

...

 

reklam

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam