reklam
reklam

Kendi için var olanlar

Köşe Yazarı: BAŞAK ERTEKİN   Eklenme Tarihi: 11 Nisan 2019, Perşembe - 11:19   Okunma Sayısı: 706015

Bencillik “yalnızca ya da öncelikle kendi çıkarını, yararını düşünen (kimse)” anlamına gelir Türk Dil Kurumu’nda.
Oysa aslında içinde öyle şeyler barındırır, öyle şeyler çıkarır ki ortaya. Günümüzde insani değerlerimizin kaybolmasının en büyük sebeplerinden biridir bencillik. İnsanlık değeri kalmaz ki ortada, senin değerin kalır sadece.

Şüphesiz ki bencillik kişiyi anlayışsız birisi haline getirir. Sadece kendini düşünen bir insan, nasıl olur da insanları düşünüp onlara anlayış gösterebilir ki? Nasıl onları kendinden önce düşünür de önceliği onlara verir? Anlayışsız insanlar benim en tahammül edemediğim insan tiplerindendir. Bir aciliyet, bir durum olduğunda bir insana empati kurarak yaklaşabilmek ne kadar zor olabilir ki?

Sadece bir anlığına kendini onun yerine koyman duygularını harekete geçirebilmeli. Anlayışlı olmak seni düşürmez, aksine senin de bir başka insanın gözünde yükselmeni sağlar. İnsanlara karşı anlayışlı olmayı bilmeli, bir tık daha empati kurarak onları anlamaya çalışmalıyız.

Sadece kendini düşünen bir insan çevresindekilerin duygularına, düşüncelerine önem veremez. Sonucunda da insanlara karşı sert, söylediklerine dikkat etmeyen bir insan çıkar ortaya. Bencilce düşünceleriyle çok uyumlu bir karakter olur. Beraberinde saygısızlık da gelir tabii. İnsanların kalbini kırmaktan çekinmeyen bir insan. Kendini her zaman haklı görüp sadece konuşan tiplerdir bunlar.Onlar için büyük küçük yoktur.İnsanının  değeri onun iki dudağının arasındadır.Ne yazık o kendini çok akıllı gören insandır ki bencilce devam ederse sonradan yanlız kalacaktır.

Bunlar sadece benim aklıma gelenler. Demem o ki bencil insan her zaman bencildir. Hani derler ya ‘Huylu huyundan vazgeçmez’ diye..He işte bizim bu bencillerde bencilliklerinden vazgeçmez.

 

reklam

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam