reklam
reklam

Günlük hayatımızda iletişim ve paylaşımın önemi

Köşe Yazarı: SELAMİ BALTAOĞLU   Eklenme Tarihi: 5 Şubat 2019, Salı - 12:54   Okunma Sayısı: 1170889

Günlük hayatımızda iletişimi birçok yerde kullanırız örneğin telefonda iletişim halindeyiz arkadaşlarla konuşurken iletişim deyince ilk aklımıza gelen tatlı dil olmalı mesela birisine emir vermek yerine arkadasım şunu verir misin şu işime yardımcı olabilirmisin  diye güzel sözlerle  hitap edebiliriz,hayatımızda büyük bir yer edinen, ilkel çağlarda jest ve mimiklerden, el kol hareketlerinden, şekiller ve görsel ifadelerden başlayıp, günümüz dünyasına kadar halen gelişmekte olup, içerisinde birçok anlam barındıran, bir ağaç gibi büyüyüp dallanıp budaklanan acı tatlı meyvesidir

İletişim Eskiden beri yapılan bu basit tanım iletişim olgusuna bakış açısının da aynı oranda basit olmasına temel oluşturmuştur. İletişimin ne olduğuna, nasıl işlediğine ilişkin ilk görüşlerin belirlenmesine çoğunlukla ya bireyler arası yüz yüze iletişimin ya da telefon, telgraf gibi yine bireyler arası iletişimde kullanılan araçlar ile gerçekleştirilen iletişim bilimlerinin temel alındığı gözlemlenmiştir.

Günlük hayatta iletişimin yeri çok önemlidir,nede olsa iletişimi her alanda kullanıyoruz .iletişimi kullanmamızın nedeni ise insanların birbirlerini anlaması, duygu ve düşüncelerini paylaşabilmesi,aramızdaki bağları güçlendirmek ve bazende hoş bir sohbet içindir.hayatı çekilir halede getiren budur zaten,iletişimin önemini eski çağ insanlarıda anlamış, çeşitli iletişim araçları geliştirmişlerdir. o günden bugüne iletişim çok önem kazanmışve çeşitli teknolojık aletlerlede desteklenmiştir. bunun yanında iletişim sadece konuşmak değildir. iletişim jest,mimik ve görselleri kullanarakta yapılabilir. insanların bazı hal ve hareketleri onların düşüncelerini ve iç dünyasını o diğer kişiye saygınlığını ve sevgisini de yansıtır.

Biz  insanların iletişimlerine bakılarak  o kişi hakkında fikir yürütmek mümkündür.   sonuç olarak insanların iletişimin hayatımızdaki yerini bilinç altlarına yerleştirmeleri gerekir.

Mesela Dün hayatımın en güzel günlerinden biriydi hepinize çok teşekkür ederim. Hiç bu kadar gülmedim , bu kadar mutlu olmadım. Daha bundan birkaç gün önce" yalnızım , kimse beni sevmiyor ." diye ağlarken aslında kocaman bir aileye  sahip olduğumuzu iletişimle yaşayabiliriz , dostluk bağlarını güçlendirebiliriz.

yalnız olmadığımızı her zaman arkamda tam destek olan ailem ve iyi iletişim kurduğum dostlarımın olduğunu , beni kardeşi gibi gören arkadaşlarınızın olduğunu öğrendiğimizde hayatın tadına varmış oluruz, mutluluk ve sevgiyi de yakalamış oluruz.

 İlk defa doğum günümde ağlamadım bütün gün güldüm , şarkı söyledim dans ettim yeni insanlar tanıdım ve hepsini çok sevdim. Hepinize bir kez daha çok teşekkür ederim sizi çok seviyorum iyi ki varsınız diyerek sizinle güzel paylaşım ve iletişim halinde olan çevrenizdeki dostlarınızla da bu mutlulukları yaşayabilirsiniz.

 

reklam

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam