reklam
reklam

Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı unutulmadı

Eklenme Tarihi: 24 Ekim 2017, Salı - 11:00   Okunma Sayısı: 192747

İSTANBUL

Bombalı suikast sonucu öldürülen, Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı; yöneticisi olduğu ADD ve dostları tarafından, ölümünün 18. yıl dönümünde anılıyor. 1978’te 3. Ecevit Hükümetinde de ( 42.Hükumet )  Kültür Bakanı  da olan Kışlalı; Yankı Dergisi ve Cumhuriyet Gazetesi yazarıydı.
ADD Maltepe Şube Başkanı Olcay Yılmaz : “Kışlalı Hocanın fikirlerine sahip çıkacağız.”
ADD Maltepe Şube Başkanı Olcay Yılmaz ile Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı’nın ölümünün 18. yıl dönümünde anılması hakkında konuştuk. Yılmaz çok önemli  bir aydının  alçakça katledildiğini vurgulayarak  Kışlalı’nın fikirlerine sahip çıkacaklarını söyledi. Yılmaz; 
” Bugün; çok değerli  bir aydınımızın Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı’nın alçakça katledilmesinin 18.yılı  Kışlalı hocamız Kemalist  düşünceyi savunmuş, ilkelerinden hiçbir zaman vazgeçmemiş, bilimin ve uygarlığın yanında yer almış çok değerli bir aydın ve düşünürdür.  Yine onun savunduğu düşünceler;  aynı zamanda çağdaş Kemalizm anlayışıdır. Çünkü; cağımızın koşullarının Kemalizm’i daha önemli bir konuma yükselttiğini söylemekteydi. Yine kendisi aynı zamanda derneğimizin kurucularındandır. "Yazdıklarım ve yazacaklarım, karanlığa karşı savaşımın bir parçasıdır." Diyen ve ömrü boyunca da karanlığa karşı savaş veren Kışlalı hocamızın fikirleri her geçen sene daha çok anlaşılmaktadır. Bu yüzden bizlerde ADD olarak Kışlalı Hocanın fikirlerine sahip çıkacağız ve kadın-erkek-genç-yaşlı demeden herkese anlatacağız. Anlatmaya da devam edeceğiz . Ruhu şad olsun ve mekanı cennet olsun.”  Dedi ve Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı’nın fikirlerine sahip çıkacaklarını ve herkese anlatacaklarını söyledi. 
Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı Hakkında 
Ahmet Taner Kışlalı, Tokat`ın Zile ilçesinde 10 Temmuz 1939'da doğdu. Gazeteci-yazar Mehmet Ali Kışlalı'nın küçük kardeşidir. Kilis Kemaliye İlkokulu'ndan sonra, Kilis Orta Okulu'nu ve Kabataş Erkek Lisesi'ni bitirdi.
Kışlalı, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'ni bitirdikten sonra 1962-63 yılları arasında Yenigün Gazetesi'nde yazı işleri müdürlüğü yaptı. 1968-72 yılları arasında öğretim görevlisi olan Ahmet Taner Kışlalı, 1967 Paris Hukuk Fakültesi'nde doktorasını yaptı. Hacettepe Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olarak akademik yaşamına atıldı. 1988 yılında da profesör olan Ahmet Taner Kışlalı, 1977'de Cumhuriyet Halk Partisi`nden 5. Dönem İzmir Milletvekili seçildi. Kışlalı, Bülent Ecevit tarafından kurulan 42. Hükümet'te 1978-79 yıllarında Kültür Bakanı olarak görev yaptı.
12 Eylül sonrasında üniversiteye dönen Kışlalı, Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde siyaset bilimi dersleri verdi. Ahmet Taner Kışlalı, aynı zamanda Cumhuriyet Gazetesi'nde ''Haftaya Bakış'' başlığıyla köşe yazıları yazıyordu. Bu köşesinde Kemalizmi, laikliği, demokrasiyi, insan haklarını savunan ve eğitime önem veren yazılar yazdı. Kışlalı, 1971'de "TRT Bilimsel başarı Ödülü"nü aldı. Kışlalı, 9 Eylül 1995'te geçirdiği trafik kazasında, 28 mayıs 1968'de evlendiği ilk eşi Nilgün Kışlalı öldü, kendisi ağır yaralı olarak kurtuldu. İlk eşi Nilgün Hanım'dan Dolunay ve Altınay adında iki kız çocuğu olan Kışlalı'nın ikinci eşi Nilüfer Kışlalı'dan da Nilhan Nur adında bir aylık bir kız çocuğu vardı.
Cumhuriyet yazarı ve ADD genel başkan yardımcısı da olan Kışlalı, 21 Ekim 1999 Perşembe günü, Ankara'da evinin önünde uğradığı bombalı saldırı sonucu yaşamını yitirdi.

 

Editör: EMİNE KALYON

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam