Warning: imagecreatefromjpeg(/var/www/vhosts/sonangazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/../dosyalar/gorsel/http-www-gazetesonan-com-images-haberler-4-yil-sonra-ilk-anne-dedi-o-bana-yetti-jpg.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/sonangazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 44

Warning: imagesx() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/sonangazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 3

Warning: imagesy() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/sonangazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 4

Warning: Division by zero in /var/www/vhosts/sonangazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 11

Warning: imagecopyresampled() expects parameter 2 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/sonangazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 28
reklam
reklam

'4 yıl sonra ilk anne dedi o bana yetti'

Eklenme Tarihi: 18 Ekim 2017, Çarşamba - 13:00   Okunma Sayısı: 144652

İZMİR

İzmir'de Serabral Palsi (beyin felci) hastası 4 yaşındaki Ali Ege Irmak'ın, suyun kaldırma kuvvetiyle yapılan hidroterapi tedavisiyle kendini ifade etmeye başlaması, çocuklarının iyileşmesi için uzun zamandır mücadele veren anne ve babasını umutlandırdı.

Bayraklı ilçesine bağlı Emek Mahallesi'nde yaşayan Mevlüde ve Engin Irmak çiftinin ilk çocukları olan Ali Ege, 4 yıl önce erken doğumla dünyaya geldi. Bir süre küvezde kalan Ali Ege'ye beyin felci tanısı konuldu. Irmak çifti, doktorların "yaşamaz" dediği çocuklarının hayata tutunması için mücadaleye başladı.

Çocukları için 1 yaşından bu yana birçok sağlık kuruluşunda şifa arayan aile, Ali Ege'yi şimdi özel bir merkezde suyun kaldırma kuvvetiyle yapılan hidroterapi yöntemiyle tedaviye götürüyor.

Kendi birikimleri ve İzmir Valiliğinin açtığı yardım hesabında toplanan parayla hidroterapi imkanından faydalanan çift, ilk kez Ali Ege'nin 4 ay gibi sürede tedaviye olumlu tepki verip platformda tutunarak adım atmaya başlamasına tanıklık etti.

Anne Mevlüde Irmak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çocuğunun beyin felci olduğunu öğrendikleri gün eşiyle onu yaşatmak için ellerinden ne gelirse yapacaklarının sözünü verdiklerini söyledi.

Tek isteği Ali Ege'nin yürümesi

Hayatlarını Ali Ege'ye adadıklarını belirten Anne Irmak, "Evladım 4 aydır acıktığı ve susadığı zaman kendisini ifade edebiliyor. Bu bizim için bir mucize çünkü 'yaşamaz' dediler. Bu son tedavi sürecinde yavaş yavaş cümleler kurmaya başladı. 4 yıl sonra ilk anne dedi ve o bana yetti. Tek isteğim Ali Ege'nin yürümesi ve diğer çocuklar gibi parkta oynadığını görebilmek." dedi.

Baba Irmak ise Ali Ege'nin adım atmaya başlamasına çok sevindiklerini ancak tedavi masrafları nedeniyle ekonomik zorluk çektiklerini kaydetti. 

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam