reklam
reklam

“Göç” Sergisi: İnsanlık dramına çarpıcı bir bakış açısı

Eklenme Tarihi: 18 Ekim 2017, Çarşamba - 10:00   Okunma Sayısı: 214480

İSTANBUL

Pendik Mehmet Akif Ersoy Sanat Merkezi’nde düzenlenen sergi,  Mustafa Odabaşı’nın grafik illüstrasyon, Ayşegül Odabaşı’nın heykel ve ahşap kompozisyonları, Akif Nacakçı’nın da fotoğraflarından oluşuyor. 
Sergide insanın göç etme kaygı ve güdüsü, birbirinden çarpıcı fotoğraf ve resimlerden oluşan eserlerle anlatılıyor.  Aynı zamanda serginin kreatörü de olan sanatçı Mustafa Odabaşı, “ Sergide çeşitli nedenlerle yurtlarından koparılmak zorunda kalan ve aile bireylerini kaybetmiş kadın, çocuk ve yaşlıların yalnızlıklarını anlatmak istedik.  Siyah ve beyazı kullanarak, mutsuzluğu ve umudu simgeleyen eserler ortaya çıkarmaya çalıştık.” dedi.

Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin:  “Göç sergisi duyarlılığa  katkı sağlayacak bir sergi”

Sanatseverlerin büyük ilgi gösterdiği serginin açılışında konuşan Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, yeni kültür sanat sezonunun bir çok yenilik ve farklılıkla Pendiklileri kucaklayacağını belirterek  başlangıcı da böyle anlamlı bir sergiyle yapmak istediklerini belirtti. Başkan Şahin, “Yeryüzünü kan gölüne çeviren, her şey  benim olsun diyen anlayışların acımasızlığı yüzünden mazlum ve masum insanları coğrafyalarından büyük eziyetlerle göç ettiren anlayışlara isyan etmemek mümkün değil.  Bu serginin de bu konuda duyarlığın oluşmasına önemli katkılar sunacağına inanıyorum.” diyerek emeği geçenlere teşekkür etti.
Göç sergisi,  31 Ekim Salı gününe kadar ziyaret edilebilecek.

Editör: FATMA DURU

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam