reklam
reklam

U17A 3.hafta

ÖZEL HABER

Gastronomica Fest beğeniyle sona erdi

Eklenme Tarihi: 18 Ekim 2017, Çarşamba - 10:00   Okunma Sayısı: 146841

İSTANBUL

Genx kongre ve organizasyon firması Türkiye Aşçılar federasyonu ve Gastroaktif’le beraber ilk defa bir yemek festivali düzenleyerek İstanbul’da hizmet verdi. 40’ın üzerinde katılımcı firma’yla Küçükçiftlik Park’da yemek severleri buluşturdu. Ünlü şeflerden Refika Birgül, Hazer Amani, Cüneyt Asan yemek yarışmalarıyla festivali renklendirdi. Down sendromlu çocukları da unutmadılar. Ücretsiz verdikleri standda yemek ve sunum yaptılar. Kayseri sıcak yemej aşçısı Baki Bıyık, Kapadokya aşçılar derneği başkanı Rıza Arıcı,Kapadokya alakart şefi Ömer Değerli, Antalya alakart şefi Mustafa Karamirza yörelerinden ürünler getirerek festivalde yer aldılar.
Festival’de Meksika mutfağını Taco Department temsil ederken 4 çeşit taco, meksika usulü burger ve nacho sundular. Beta Tea çay markası 14 çeşit bitki çayını mum ateşiyle sıcak tutarak festival misafirlerinin tadımına hazır tuttu. Gangon kendi yaptıkları Tayvan ekmeğiyle çeşitli sandviçler hazırladı. Mevsime göre yetişen sebzeler doğrultusunda menüsünü sürekli değiştiren Goodville sağlıklı menüsüyle festivaldeydi.  Türkiye’nin ilk ve tek yerli Propolisi İstanbul Teknik Üniversitesi bünyesinde kurulan Bee’o markası bal ve çeşitli arı ürünleriyle tanıtım ve tadım için festivaldeydi.
Projenin fikir babası Ertürk Görmen ilk başta Türkiye’nin 7 bölgesini temsil eden bir organizasyon tasarlasa da finansal sebeplerden dolayı festival konseptine döndüklerini açıladı. En kötümser ihtimalle 10 bin kişinin katılımını bekleyen Ertürk Görmen ilerleyen yıllarda Gastronomica’nın bir marka haline gelip daha fazla katılımcı firma ve daha fazla katılan misafirlerle yoluna devam etmesini umuyor.

Editör: GÜLŞAH YILDIZ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam