reklam
reklam

Kırgızistan'da halk cumhurbaşkanlığı seçimleri için sandık başında

Eklenme Tarihi: 15 Ekim 2017, Pazar - 14:00   Okunma Sayısı: 179005

BİŞKEK

Kırgızistan'da halk, 5’inci dönem cumhurbaşkanlığı seçimlerinde oy kullanmak üzere sandık başına gitti.

Merkez Seçim Komisyonu (MSK), seçimde sadece biyometrik verileri alınan seçmenlerin ülkede kurulan 2 bin 375 ve yurtdışında 37 sandıkta oyunu kullanabileceğini açıkladı.

Ülke genelinde yerel saatle 08.00'de başlayan oy verme işlemi 20.00'ye kadar sürecek.

Seçmen yaşının 18'den başladığı ülkede kayıtlı 3 milyon civarında seçmen bulunuyor. Oylamanın ilk sonuçları, sandıkların kapanmasından sonra iki saat içinde gelmesi bekleniyor.

Seçimi 59 ülkeden toplam 773 gözlemci takip ediyor.

Kırgızistan’daki cumhurbaşkanlığı seçimlerinde 11 aday yarışıyor. Cumhurbaşkanı seçiminin iktidar partisinin adayı Sooronbay Ceenbekov ile meclisteki Cumhuriyet Partisi Kurucu lideri Ömürbek Babanov arasında geçmesi bekleniyor.

Görevi 1 Aralık 2017’de sona erecek olan mevcut Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev, anayasa izin vermediği için seçimlere katılmıyor.

Ceenbekov ile Babanov oylarını kullandı

Kırgızistan'da iktidar partisinin cumhurbaşkanı adayı Soorobay Ceenbekov ile meclisteki Cumhuriyet Partisi Kurucu lideri ve adayı Ömürbek Babanov oylarını başkent Bişkek'te kullandı.

Cumhurbaşkanı adayı Ceenbekov, oy kullandıktan sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, oyunu istikrar, demokrasi ve Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev'in iç ve dış politikasını sürdürmek için kullandığını söyledi.

Ülkedeki seçimin tüm adaylar için eşit imkanların sağlandığı bir dönemde yapıldığına işaret eden Ceenbekov, "Mücadele zor geçiyor. Halk destek verirse cumhurbaşkanı seçileceğim" diye konuştu.

İktidar partisi adayının en büyük rakibi Babanov ise oyunu kullandıktan sonra basına kısa bir açıklama yaptı. 

Babanov, seçimlerin Kırgızistan halkına hayırlı olması temennisinde bulunarak, "Halkımızın, benim seçim programıma destek vereceğine inanıyorum. Halkımız büyük umutlarla oyunu kullanıyor, ülkede değişim bekliyor. Halkımız bu sefer kesin son sözünü söyleyecek." dedi.

 
Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam