reklam
reklam

Cumhuriyet Kadınları Derneği Maltepe Şubesin'den protesto

Eklenme Tarihi: 12 Ekim 2017, Perşembe - 10:00   Okunma Sayısı: 132513


İSTANBUL

Nüfus Hizmetleri Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı, TBMM İçişleri Komisyonu'nda kabul edildi. TBMM’de bu hafta görüşülmesi beklenen müftülere nikah kıyma yetkisi ile ilgili tasarıya protestolar devam ediyor. Cumhuriyet Kadınları Derneği Maltepe Şubesi ise  bu tasarının kabul edilemez olduğunu belirterek 7 Ekim Cumartesi Günü protesto eylemi yaptı. 
Cumhuriyet Kadınları Derneği :  “Tasarı yürürlükteki Medeni Kanuna ve Anayasaya aykırıdır. Ülkemizde isteyen herkes , inancına göre dini nikah yapabilmektedir. Bu şartlarda tasarının hiçbir haklı gerekçesi yoktur” 
Yapılan açıklamada, Ankara'da Ekim ayı boyunca her türlü eylemin yasaklanmasının da bu tasarıya karşı gelinmesini önlemek için olduğu ileri sürülerek şöyle denildi:
 “Ülkemizin birlik ve beraberlik içinde olması gereken bu zor zamanlarda bu ayrıştırıcı tasarı vahim bir hatadır. Umuyoruz ki mecliste aklı selim galip gelir ve tasarı reddedilir. Tasarı yürürlükteki Medeni Kanuna ve Anayasaya aykırıdır. Laik Cumhuriyet Rejimini ortadan kaldırmaya yönelik planlı girişimlerden biridir. Medeni Kanun ile belediyelere verilen resmi nikah kıyma işlemlerinde bugüne değin hiçbir yetersizlik söz konusu olmamıştır. Ülkemizde isteyen herkes, inancına göre dini nikah yapabilmektedir. Bu şartlarda tasarının hiçbir haklı gerekçesi yoktur. Gizli amacın Cumhuriyet Rejimini yıkmak olduğu açıkça görülmektedir. Atatürk'ün kurduğu ve hepimizin yaşatmakla yükümlü olduğu laik Cumhuriyet rejiminin yıkılmasına, kadına yönelik ayrımcılığa, kadın ve çocuk hakları ihlallerine, mer'i kanunlarımız ve Anayasamızın yok sayılmasına seyirci kalmayacağımızı, tüm yasal ve demokratik direnme haklarımızı kullanacağımızı ilan ediyoruz.”  

Editör: YİĞİT FIRAT YILDIZ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam