reklam
reklam

'Katalonya artık bir iç mesele değil bir Avrupa meselesi'

Eklenme Tarihi: 2 Ekim 2017, Pazartesi - 12:00   Okunma Sayısı: 150774

BARSELONA

İspanya'nın doğusundaki Katalonya Özerk Yönetimi Hükümetinin Başkanı Carles Puigdemont, İspanya Anayasa Mahkemesi tarafından yasa dışı ilan edilmesine rağmen düzenlenen bağımsızlık referandumu sonrası Barselona'daki başkanlık konutunda yaptığı konuşmada, referandumun sonuçlarının gelecek günlerde Katalonya parlamentosuna sunulacağını belirtti.

"Tek taraflı bağımsızlık ilanına" atıfta bulunarak referandumdan "evet" sonucunun çıkması halinde Katalonya parlamentosunda kabul edilen yasalar gereği adımların atılacağını söyleyen Puigdemont, "Egemenliğimizin bilek güreşini kazandık." ifadesini kullandı.

"Katalonya, artık bir iç mesele değil, bir Avrupa meselesi" diyen Puigdemont, "Avrupa'nın saygısını kazandık. Şu andan itibaren yürümemiz gereken yolu birlikte, yurtseverlikle ve barışla yapmalıyız. Katalanların arzularına saygı göstermeye yarayacak diyalog çağrılarına açık olmalıyız." şeklinde konuştu. 

Puigdemont ayrıca İspanya ulusal polisi ve jandarmanın müdahalesinde 844 kişinin yaralandığını ifade ederek "İspanyol Hükümeti, Katalonya ile ilişkilerinde bugün utanç verici bir sayfa yazdı. Maalesef bu ilk değil." açıklamasında bulundu.

Katalonya Özerk Yönetimi Hükümetinin üyelerini yanına alarak konuşan Puigdemont'un sözleri Barselona'daki Katalonya Meydanı'nı toplanan bağımsızlık yanlıları tarafından yoğun şekilde alkışlandı.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam