reklam
reklam

İçişleri Bakanı Soylu: Terör örgütü PKK'ya katılımda 30 yılın en düşük seviyesindeyiz

Eklenme Tarihi: 28 Eylül 2017, Perşembe - 10:00   Okunma Sayısı: 138505

ANKARA

İçişleri Bakanı Süleyman SoyluAA Editör Masası'na konuk oluyor.

İçişleri Bakanı Soylu, "Bölücü terör örgütü PKK'ya katılımda son 30 yılın en düşük seviyesindeyiz. Bu, terör örgütünü ciddi bir şekilde demoralize ediyor." dedi.

"FETÖ'nün hareket kabiliyetini bitirdik"

"FETÖ'nün hareket etme kabiliyetini önemli ölçüde bitirdik" diyen Soylu sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Türkiye içerisinde söylüyorum. Ama gerek kendilerine yönelik buraya hala bağlılıklarını iddia edenler, cezaevinde farklı bir dünya içerisindeler. Onlara her 15 günde, her bir ayda, her bir buçuk ayda bir eski günlere gelebilecekleri ümidini vermeye çalışıyorlar yani gerçeklikten kopuklar."

"Son bir yılda 68 bin 464 operasyon yaptık"

İçişleri Bakanı Soylu: "Son bir yılda yaklaşık 68 bin 464 operasyon yaptık. Bunun 40 bini PKK, 25 bini FETÖ, 2 bin 109'u da DEAŞ'a yönelik operasyon." bilgisini paylaştı.

Cezaevlerine düşen DEAŞ mensupları ve sempatizanlarıyla birebir mülakatlar yapıldığını belirten Soylu, şunları söyledi:

"Mülakatlarda aslında Adalet Bakanlığıyla birlikte nasıl bir terör örgütüyle, nasıl bir mekanizmadan, dinamikten hareket eden bir terör örgütüyle karşı karşıya kaldığımızı çözmeye çalıştık. Profil oluşturduk. Orada enteresan sonuçlar aldık. Bu enteresan sonuçları terörle mücadelemizde arkadaşlarımızla beraber kullanıyoruz."

"Görevlendirmeler doğru karar"

Belediyelere yapılan görevlendirmeler hakkında konuşan İçişleri Bakanı Soylu, "Çok isabetli ve çok doğru bir karar oldu. Bu, birçok açıdan içimizi acıtıyordu." dedi.

Oradaki belediyelerin teröre sağlamış oldukları finansal, lojistik, moral destekler vardı. Van'da sabah sıcak ekmek pişiyordu, Faraşin Yaylası'na, terör örgütüne, birçok noktaya sıcak ekmek gidiyordu." diyen Soylu, "Bunlar hep belediyelerin araçları ile gerçekleşti. Şimdi burada Türkiye iyi bir karar verdi. Terör her ne olursa olsun bizim süpürmemiz gereken bir olaydır." ifadelerini kullandı.

"FETÖ'nün momentumunu bozduk"

İçişleri Bakanı Soylu, FETÖ'nün dünya genelindeki yapılanmasına yönelik operasyonlar konusunda, "Türkiye aslında yuvarlağın en ortasındaki ülkeydi. Biz buraya ciddi bir hamle yapınca diğer etki alanlarında da bir sarsılma yaşadılar. Biz aslında momentumlarını bozduk. Sadece Türkiye'ye ait bir süreç değildi. Biz tam merkezindeydik." şeklinde konuştu.

"Terör örgütü tabanını kaybedeceğini düşündüğü için kaymakamlarımızı hedef alıyor"

İçişleri Bakanı Soylu: "Terör örgütü orada kendi tabanını kaybedeceğini düşündüğü için hala bizim kaymakamlarımızı hedef alıyor." dedi.

Soylu, Bu arkadaşlarımız orada kahramanca bir iş yapıyorlar. Şunu da söylemem lazım, kim memnun belediyelerin bu hizmetlerinden? Esnaf. Alışveriş oluyor. Belediyeler borçlarını ödeyemiyorlardı, esnafa 590 milyon borç ödendi bu alandaki kayyum belediyelerde şu ana kadar." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam