reklam
reklam

Maltepe İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden müfredat için özel toplantı

Eklenme Tarihi: 27 Eylül 2017, Çarşamba - 10:00   Okunma Sayısı: 178290

İSTANBUL

2017-18 Eğitim Öğretim yılında değiştirilen müfredat, Maltepe’de tüm yönleriyle konuşuldu. Maltepe İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Maltepe Orhangazi Anadolu İmam Hatip Lisesi konferans salonunda düzenlenen toplantıya Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Alpaslan Durmuş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Faik Kaptan, şube müdürleri, okul müdürleri yönetici ve öğretmenler katıldılar.
Maltepe İlçe Milli Eğitim Müdürü Faik Kaptan :Müfredat’ta en kapsamlı değişiklikler bu sene yapıldı.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Faik Kaptan, yıllardan beri müfredatla ilgili çalışmalar yapıldığını ancak en kapsamlısının bu yapılan son değişiklik olduğunu söyledi. Kaptan, “Çok önemli bir konuyu Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Alpaslan Durmuş’tan yani birinci ağızdan dinlemiş olacağız” dedi. 
Kaptan sözlerine şöyle devam etti: “Öğretmen arkadaşlarımız genel olarak Talim ve Terbiye Kurulunu bilmiyorlar tanımıyorlar. Talim ve Terbiye Kurulu aslında Milli Eğitim Bakanlığının en ana bölümünü şekillendiren, müfredat gibi tüm eğitim programlarını hazırlayan bir kurum olmasına rağmen öğretmen kesimi bunu bilmiyor tanımıyor.”
Talim Terbiye Kurulu Başkanı Alpaslan Durmuş: MEB 2016 Ocak ayından beri bu çalışmaları yürütüyor. 
Daha sonra söz alan Talim Terbiye Kurulu Başkanı Alpaslan Durmuş’ta, Bakanlığın 2016 yılının ocak ayından beri programları yenileme, güncelleme çalışmaları yaptığını ifade etti. Alparslan Durmuş, “Öncelikle 51 ayrı program için program oluşturuldu. Bu programlar temel eğitim, orta öğretim ve din öğretiminde ortak zorunlu dersler havuzundaki programlar. Bunlarla alakalı çalışma yapıldı. Akabinde de seçimlik derslerle alakalı programlara da geçilmeye başlandı. 800 civarında program 2018-2019 eğitim öğretim yılına kadar tamamlanmış olacak ama 51 programı 2017-2018 eğitim öğretim yılında hayata geçirdik” dedi. Durmuş, yaptığı konuşmasının ardından merak edilen soruları da cevaplandırdı.

Editör: YİĞİT FIRAT YILDIZ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam