reklam
reklam

İstanbul’un Sosyete pazarları

Eklenme Tarihi: 24 Eylül 2017, Pazar - 13:00   Okunma Sayısı: 372406

İstanbul, bir çok semtindeki büyük pazarları ile ünlenmiştir adeta ve bunların genel olarak da Sosyete Pazarı olarak anılır. Markalı ve kaliteli ihraç fazlası ürünlerin halka satışa sunulduğu bu pazarlar bir çok kişinin beğeni ile alış veriş ettiği yerlerdendir. 

İstanbul’daki ünlü sosyete pazarlarını ve büyük semt pazarlarını kısaca tanıyalım.  
1-Bahçelievler Pazartürk, Kocasinan’da Türk Böbrek Vakfı’nın hemen arkasında Pazartesi günü kuruluyor.
2- Salı pazarı, Kadıköy’de Söğütlüçeşme Metrobüs İstasyonu arkasında İtfaiye’nin oradaki pazar alanına kurulan İstanbul’un en büyük pazarlarından bir tanesi.
3. Bahçeşehir (Salı ve Cumartesi), Bahçeşehir’de Bilfen Koleji yanındaki daimi pazar alanına kurulan Pazartürk’te ne ararsanız var. Üstelik bu pazar haftada iki gün Salı ve Cumartesi günleri kuruluyor.
4. Yeşilköy Çarşamba Pazarı, Yeşilköy-Florya arası sahil yolunda Çiroz mevkiinde kurulan bu pazarda lüks pek çok ürün bulabilirsiniz. Daimi bir Pazar yeri, bu yüzden gezmeyi kolay. Son moda çıkan tüm kıyafetler ve takı örneklerinden ucuza bulmanız mümkün.
5. Fatih Çarşamba, İstanbul’un eski pazarlarından biri olan Fatih Çarşamba pazarında da ne ararsanız bulmanız mümkün.
6. Erenköy Pazarı, Erenköy-Suadiye arasında minibüs yolu üzerinde kurulan bir pazar burası. Burada da kıyafetten mutfak eşyasına, mayo bikiniye kadar ne ararsanız bulabilirsiniz.
7. Etiler (Ulus Sosyete Pazarı) İlk kez sosyete pazarı olarak ünlenen Ulus Pazarı artık Ortaköy’de Dereboyu üzerinde ISPARK arazisi üzerine Perşembe günleri kuruluyor. Akmerkez ve Metrobüs istasyonlarına ring seferi yapılan pazarda son moda pek çok kıyafeti kolayca bulabilirsiniz.
8. Kozyatağı Cuma Pazarı,Anadolu yakasında Cuma günleri kurulan Kozyatağı Cuma Pazarı Carrefour karşısında Atacan Koleji yanında kuruluyor.
9. Fındıkzade Cuma Pazarı, Bir zamanların ünlü pazarı Fındıkzade Cuma pazarı eskisi kadar ünlü değil. Sabit bir Pazar yerine kurulmadığı için gezilmesi zor olabilir. Yine de ucuza pek çok ürün bulabilirsiniz.
10. Bakırköy Cumartesi Pazarı, Bakırköy’de Adliye’nin arkasındaki alana kurulan Bakırköy Cumartesi Pazarı’nda yok yok. Burada ünlü markaların ihraç fazlası ürünlerini çok ucuza bulabilirsiniz.
11. Beşiktaş Cumartesi Pazarı, Beşiktaş’ta Evlendirme Dairesi’nin yanına kurulan Beşiktaş Pazarı da İstanbul’un ünlü pazarlarından birisi. Kıyafetten, ayakkabı çeşitlerine kadar pek çok ürünü ucuza bulabilirsiniz.
12. Çekmeköy Ulus Pazarı, Cumartesi günü kurulan bir başka sosyete pazarı da Çekmeköy’de. Diğer pazarlara göre biraz daha küçük olsa da günden güne çeşitlilik artıyor.
13. Beylikdüzü Pazarı, Beylikdüzü’nde Pazar günleri geniş bir alanda kurulan Beylikdüzü Pazarı’nda kıyafetten organik ürünlere kadar çok geniş yelpazede ürünler satılıyor. Beylikdüzü Adakent bölgesinde kuruluyor.
Sıraladığım İstanbul’un ünlü Sosyete Pazarlarına bir tanesi daha eklendi. Her Perşembe Beykoz’da kurulacak olan Sosyete Pazarı ziyaretçilerini bekliyor.
Markalı, kaliteli ve ihraç fazlası ürünlerle her perşembe Beykoz’da kurulacak olan Sosyete Pazarı açıldı. 
Beykoz Belediyesi’nin hizmete sunduğu Göksu Kapalı Pazar Yeri, yeni düzenlemeyle salı günleri meyve, sebze ve organik ürünler, perşembe günleri de Sosyete Pazarı olarak hizmet veriyor. 
Özellikle markalı ürünleri uygun fiyata almak isteyen vatandaşların ilgisini çekmesi beklenen Sosyete Pazarı’nda tekstil, giyim, aksesuar, hediyelik eşya ve züccaciye gibi çeşit çeşit ürün satışa sunuluyor. 
İhraç fazlası ürünlerin ve ucuz alışverişin adresi olan Sosyete Pazarı Göksu Papatya Sokak’ta meraklılarını bekliyor. 
Başkanı Çelikbilek: “İlçemize Ekonomik Canlılık Katacak” 
Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, pazarın ilçe sakinlerine hayırlı olmasını dileyerek, “Vatandaşlarımızın daha rahat ve konforlu alışveriş yapabildiği, esnafın ise kışın soğuk ve yağıştan, yazın ise sıcaktan etkilenmeden çalıştığı, Göksu Kapalı Pazar Yeri, bundan sonra yeni bir pazara daha ev sahipliği yapacak. Esnaflarımız, ürünlerini vatandaşlarımızın hizmetine sunacak.  Böylece ihraç fazlası kaliteli malları, vatandaşlarımız uygun fiyata alma imkânına sahip olacak. İlçemize de ekonomik canlılık katacak.” dedi. 

Editör: EMİNE KALYON

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam