reklam
reklam

İslam İşbirliği Teşkilatı'ndan IKBY'ye "Referandumu iptal edin" çağrısı

Eklenme Tarihi: 23 Eylül 2017, Cumartesi - 11:00   Okunma Sayısı: 133184

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER 

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT), Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) referandum kararından derin endişe duyulduğunu bildirdi ve referandumun iptal edilmesi çağrısı yaptı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğu'nun da katıldığı New York'ta düzenlenen İslam İşbirliği Teşkilatı Dışişleri Bakanları Yıllık Eşgüdüm Toplantısı'nın ardından ortak bir açıklama yapıldı.

IKBY'nin 25 Eylül'de referandum yapma kararından derin endişe duyulduğu belirtilen açıklamada, "IKBY'ye Irak anayasasına aykırı olduğu ve mevcut terörle mücadele çabalarını olumsuz etkilediği için referandumu iptal etmesi çağrısı yapıyoruz." ifadesine yer verildi.

Irak anayasasına bağlı kalınması ve saygı gösterilmesi, Irak'ın birlik, güvenlik, istikrar ve toprak bütünlüğünün korunması için mümkün olan tüm çabaların sarfedilmesi gerektiği vurgulanan açıklamada, İİT'nin Irak'ta barış ve istikrar sağlanması için ulusal uzlaşı konferansı düzenlenmesi konusunda tüm taraflarla çalışmaya hazır olduğu ifade edildi.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam