reklam
reklam

HDP yeniden yapılanacak

Eklenme Tarihi: 7 Aralık 2015, Pazartesi - 13:00   Okunma Sayısı: 157378

TBMM

HDP, 15 Ocak tarihinde "Büyük Kadın Konferansını" toplayacak olan HDP, 17-18 Ocak'ta merkezi konferansını 24 Ocak tarihide ise kongresini gerçekleştirerek, partide "yeniden yapılanma" sürecini başlatacak. Konferans-kongre çalışmalarına ilişkin HDP Genel Merkezinde 25 kişiden oluşan "Kongre-konferans komisyonu" kuruldu. Komisyonda eş genel başkan yardımcılarının yanı sıra HDP milletvekili olarak sadece Besime Konca ve Nadir Yıldırım'ın yer alması dikkati çekti.

17-18 Ocak günü gerçekleştirilecek olan merkezi konferans ise 700 kişinin katılımı ile gerçekleştirilecek. 24 Ocak günü gerçekleştirilecek kongreye ise 163 delege katılacak. 18 delege ile en fazla katılımın olacağı il İstanbul olurken, Diyarbakır'dan ise 14 delege katılacak. 

Parti programında "öz yönetim" vurgusu

HDP'nin genel kongresi ise 5 bin kişinin katılımı ile gerçekleştirilecek. Tüzük çalışması için gerekli çalışma "Konferans Komisyonu" içinden kurulan alt komisyon tarafından yürütülüyor. Edinilen bilgilere göre konferans kapsamında, HDP'nin "yeniden yapılandırılması" için tüzük ve programında önemli değişikliklere imza atılacak. Parti programında değişiklik yapılarak "yerinde ve yerelden yönetim, özerklik" başlığı altında  "öz yönetim" vurgusu da yapılacak. Programa ayrıca "Dolmabahçe Mutabakatı" diye nitelendirilen açıklamalar da HDP'nin temel talepleri olarak yansıtılacak. 

Seçimlerde başarısızlık vurgusu

HDP Genel Merkezi tarafından PM üyeleri, il ve ilçe başkanlarına gönderilen kongre ve konferans genelgesinde, "AKP'nin 7 Haziran seçim sonuçlarında olduğu gibi tek başına iktidar olmasını engelleyememiş ve bu yönde halklarımıza verdiğimiz sözü yerine getirememiş olmamız da elbette bir başarısızlık ve öz eleştiri konusudur" ifadeleri yer aldı.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam