reklam
reklam

İspanyol jandarması Katalonya'da operasyon başlattı

Eklenme Tarihi: 20 Eylül 2017, Çarşamba - 12:00   Okunma Sayısı: 151082

MADRİD

İspanya'da yasa dışı ilan edilmesine rağmen 1 Ekim'de bağımsızlık referandumu yapma girişiminde bulunan Katalonya özerk yönetimihükümetinin resmi kurumlarına yönelik operasyon başlatıldı.

İspanyol haber ajansları, savcılık talimatıyla düzenlenen operasyonda jandarma ekiplerinin, Katalonya özerk yönetimi hükümetine bağlı ekonomik işler, çalışma ve sosyal güvenlik, mali işler ve dışişleri gibi bazı kurumların binalarına girerek arama yaptığını duyurdu.

12 kişiye gözaltı

Ulusal basında jandarma kaynaklarına dayandırılarak verilen haberlerde, operasyonlarda 12 kişinin gözaltına alındığı, gözaltına alınanlar arasında Katalonya özerk yönetim hükümeti Ekonomi Bakanlığı Genel Sekreteri Josep Maria Jove Llado'nun da olduğu belirtildi.

Jandarma ekipleri, Katalonya'nın diğer kentlerindeki bazı ayrılıkçı parlamenterlerin ev ve ofislerinde de arama yaptı.

Puigdemont'tan acil toplantı çağrısı

Bu arada Katalonya özerk yönetim hükümeti Başkanı Carles Puigdemont, kabinesini acil toplantıya çağırdı. 

Bağımsızlık yanlısı Katalonya Cumhuriyetçi Solu Partisi (ERC) milletvekilleri, İspanya meclisinde muhalefet partilerinin hükümete karşı sorularını yönelttiği genel kurul oturumunu terk etti. 

ERC'nin Meclis Sözcüsü Gabriel Rufian, "İspanyol hükümeti, kirli ellerini Katalan kurumlarının üzerinden çeksin." ifadelerini kullandı. 

ERC'nin aynı zamanda Katalonya Başkan Yardımcısı ve Ekonomi Bakanı olan lideri Oriol Junqueras da Katalan televizyonu TV 3'e verdiği demeçte, "Batı demokrasisinde asla böyle bir şey olmaz. Tüm dünyanın buna karşı olması lazım. Yargıdan bir talimat gelmeksizin yolda tutuklananlar var." ifadelerini kullandı.

Katalonya'daki bağımsızlık yanlısı sivil girişimlere öncülük eden Katalonya Ulusal Asamblesi (ANC), operasyonu protesto etmek için Katalonya özerk yönetimine bağlı Ekonomi Bakanlığı binası önünde toplanma çağrısı yaptı.

İspanyol jandarması, 1 Ekim'deki bağımsızlık referandumu girişimini durdurmak için son günlerde operasyonlarını yoğunlaştırmış ve bazı şirketlere yaptığı baskınlarda referandumla bağlantılı 1,5 milyondan fazla doküman ve propaganda malzemesine el koymuştu.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam