reklam
reklam

Filmekimi 2017 sinemaseverleri bekliyor

Eklenme Tarihi: 18 Eylül 2017, Pazartesi - 11:00   Okunma Sayısı: 158879

İSTANBUL

Filmekimi 2017, 29 Eylül - 8 Ekim tarihlerinde İstanbul'da Beyoğlu ve Atlas Sinemaları, Kadıköy Rexx Sineması ve Cinemaximum City’s Nişantaşı’nda yapılacak. İstanbul’dan sonra ise, 6-8 Ekim’de Edirne, 13-15 Ekim’de Eskişehir, 13-17 Ekim’de Ankara, 20-22 Ekim’de Diyarbakır ve 20-24 Ekim’de İzmir, 27-29 Ekim tarihlerinde ilk kez Bodrum olmak üzere 7 farklı şehirde gösterim yapılacak. 
Programda ödüllü filmler yer alıyor
Filmekimi 2017 programında ise  Guillermo del Toro’nun  74.Venedik Film Festivali’nde Altın Aslan kazanan filmi The Shape of Water‘ı; oyuncu kadrosunda Jennifer Lawrence, Javier Bardem, Ed Harris, Michelle Pfeiffer ve Domhnall Gleeson yer aldığı Darren Aronofsky’nin korku dolu gerilimi Mother!, yapımcılığını Pedro Almodovar, Danny Glover ve Gael Garcia Bernal’in üstlendiği Zama, Joachim Trier’in Okay Kaya’yı başrolde oynattığı  Thelma’sı, daha önce “A Bigger Splash”  ile dikkatleri üstüne çeken Luca Guadagnino’nun yeni filmi Call Me By Your Name ve Belçika’nın Oscar adayı Race and the Jailbird gibi işlerin yanında Sofia Coppola, Michael Haneke,Fatih Akın, Andrey Zvyagintsev ve Yorgos Lanthimos’un son filmleri de programda yer alacak. 
Fransız sinemasının en önemli isimlerinden, Yeni Dalga’nın “büyükannesi” Agnès Varda ile Fransız sokak sanatçısı ve fotoğrafçı JR’ın ortak proje-filmi olan Mekânlar ve Yüzler adlı belgesel de programın özel işlerinden. 
Yine günümüz Fransız sinemasının dahi ve usta isimlerinden olan Bruno Dumont’un Fransa tarihinin en önemli kahramanlarından Jeanne d’Arc’ın çocukluk ve gençlik dönemini müzikal formunda anlattığı filmi “Jeanette”’ de  programda yer alıyor. Bunun yanında filmin müziklerini yapan prodüktör Gautier Serre’in ne müzikal ne mental sınır tanıyan projesi “Igorrr” da Filmekimi işbirliğiyle 2 Ekim’de ilk defa İstanbul’da Salon’da bir konser gerçekleştirmiş olacak.
Beyoğlu Sineması yenilenmiş haliyle Filmekimi 2017’de 
Sinema yazarı Cem Altınsaray’ın harekete geçmesiyle birlikte geliştirilen proje sayesinde de Beyoğlu Sineması’nın   kapanma kararından vazgeçilmiş ve yenileme çalışmalarına başlanmıştı. İşte yenileme çalışmaları 29 Eylül’de önemli bir aşamaya gelip tamamlanacak ve sinema Filmekimi 2017’de yenilenmiş haliyle sinemaseverlerin karşısına çıkacak.  
Filmekimi 2017’de biletler 23 Eylül’de satışa çıkıyor 
Filmekimi gösterimleri İstanbul’da bu yıl da Beyoğlu ve Atlas Sinemaları, Kadıköy Rexx Sineması ve Cinemaximum City’s Nişantaşı’nda yapılacak.

Editör: YİĞİT FIRAT YILDIZ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam