reklam
reklam

"Roman Ateşi" sınırları aşacak

Eklenme Tarihi: 17 Eylül 2017, Pazar - 16:00   Okunma Sayısı: 137469

ANTALYA - OKTAY ÖZDEN

Avrupa Birliği'nin finanse ettiği "Dans Romanlarla Buluşuyor Projesi" kapsamında 11 farklı bölgeden seçilen 50 Roman gençAnadolu Ateşi Dans Topluluğundan ücretsiz eğitim alma fırsatı buldu.

Eğitimler sonunda Roman gençler arasından seçilen 8 dansçı, Anadolu Ateşi Aspendos Arena gösterisinde 100 profesyonel dansçıyla aynı sahneyi paylaşmanın heyecanını yaşadı. Roman gençlerin Anadolu Ateşi ile sergilediği dans figürleri, izleyicilerden yoğun alkış aldı.

Anadolu Ateşi Dans Topluluğu Genel Sanat Yönetmeni Mustafa Erdoğan ve profesyonel dansçılarla sahneye çıkan Romanlar, göbek atarak hem eğlendi hem eğlendirdi.

Mustafa Erdoğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Dans Romanlarla Buluşuyor"un sosyal sorumluk projelerinden biri olduğunu belirtti.

Erdoğan, "Önümüzdeki ay Sırbistan'a yapacağımız yurt dışı turnesinde bizimle olacaklar. Onlarla çalışmak bizim için büyük eğlence. Yetenekli arkadaşların grupta dansçı olarak kalmalarını sağlayacağız. Roman arkadaşlarla 50 kişilik bir kadroyla çalışıyoruz. Ağırlıklı olarak İstanbul'un muhtelif yerlerinden topladığımız arkadaşlarımız. Kırklareli ve Edirne'den de gelen arkadaşlarımız oldu." diye konuştu.

"Hayallerim gerçek oldu"

Roman gençlerden Gizem Nalbant, Anadolu Ateşi'yle aynı sahneyi paylaşmalarının kendileri için çok heyecan verici olduğunu söyledi. 

Ömer Koşucuoğlu da "Anadolu Ateşi'nde dans etmek çok güzel. Çok mutluyum, hayallerim gerçek oldu. Dansta başarılı olduğumu düşünüyorum. Anadolu Ateşi'yle seve seve dünyayı dolaşmak isterim." dedi.

Üniversite öğrencisi Onur Kopağan da büyük bir organizasyonda yer almanın önemli fırsatlar sağladığına dikkati çekerek "Roman dansları ile Anadolu Ateşi koreografisini harmanlayıp kendimiz bir şeyler oluşturduk. İleride daha iyi bir dansçı olmak ve yurt dışı seyahatlerinde bulunmak istiyorum." diye konuştu.

Topluluğun eğitmenlerinden Kemal Gemici de Roman gençlerin yaşadıkları semtlere, bağlı bulundukları derneklere ulaşılarak keşfedildiğini anlattı. 

Roman gençlerin çalışma stüdyolarına toplanarak hazırlıklara başlandığını dile getiren Gemici, kendilerine birçok alanda eğitim verdiklerini aktardı. 

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam