reklam
reklam

Sokaklarda Satranç var

Eklenme Tarihi: 10 Eylül 2017, Pazar - 13:00   Okunma Sayısı: 146508

İSTANBUL- Satranç, iki oyuncu arasında oynanan bir zeka oyunudur. Bu oyun satranç tahtası denilen 8 x 8’lik kare bir alan üzerinde satranç taşları ile oynanır. Toplam 64 karenin yarısı siyah, yarısı beyaz renklerden oluşur. Taraflar beyaz ve siyah renkli taşları alırlar, her oyuncunun bir seferde bir hamle yapmasıyla oyun gelişir. Oyunun başında beyaz ve siyahların 16 taşı bulunur. Bunlar bir şah, bir vezir, iki kale, iki fil, iki at ve sekiz piyondan oluşur. Oyunun amacı karşı tarafın şahını mat etmektir. Satranç 6. yüzyılda Hindular tarafından oynanmaya başlanmış, oradan dünyaya yayılmıştır.
Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) tarafından organize edilen ve bu yıl 3. düzenlenecek olan “Sokakta Satranç Var” etkinliği 11 Eylül’de başlıyor. Tüm satranç severleri  bu heyecanlı oyunla bir araya getirecek ve Türkiye’nin dört bir yanında satranç rüzgarı estirecek proje, 11-17 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek. 7 den 70’e herkesin santranç ile tanışması ve tüm ülkeyi satranç tutkusunda birleştirmeyi hedeflediği etkinlik, Edirne’den Kars’a, Sinop’tan Gaziantep’e, Şanlıurfa’dan Çanakkale’ye 81 il, 913 ilçe ve köylerde açık havada satranç müsabakası yapma keyfi yaşatacak.
TSF tarafından 2015 yılından bu yana organize edilen “Sokakta Satranç Var” etkinliği ile satranç, parklara, meydanlara, plajlara, piknik alanlarına, bahçelere, dağlara, ormanlara, tarihi ve kültürel mekanlara taşınıyor.  7’den 70’e herkesin ilgisiyle karşılaşan etkinlik, geçtiğimiz yıllarda Nemrut Dağı’ndan, Aspendos’a, Akdamar’dan Konya Ovası’na, Efes Harabeleri’nden Balıklı Göl’e kadar renkli görüntülere sahne oldu. Türkiye'yi satrançla buluşturacak projenin bu yıl da yoğun katılımla festival havasında gerçekleşmesi bekleniyor.
TSF'nin her şehirde farklı yer ve mekanda hayata geçireceği etkinliklere katılmak isteyenler, saat, mekan gibi detaylara TSF il temsilciliklerinin internet sayfalarından ulaşabilecek.  Ayrıca satranç tutkunları bir hafta boyunca dilediği her yerde satranç oynayarak da projeyi destekleyebilecek. Satranç sevgisini yansıtan renkli görüntüler ve fotoğraflar, katılımcılar tarafından il, ilçe belirtilerek #sokaktasatrançvar etiketi ile Facebook, Twitter ve Instagram hesaplarından  paylaşılabilecek.

Editör: ELİF DOĞAN

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam