reklam
reklam

Özge Yılmaz en iyiler arasında

Eklenme Tarihi: 9 Eylül 2017, Cumartesi - 10:00   Okunma Sayısı: 147002

İSTANBUL

Avrupa Şampiyonası'ndan sonra Avrupa Masa Tenisi Birliği ETTU tarafından düzenlenen en itibarlı turnuva olan Gençler ve Yıldızlar Masa Tenisi Avrupa En İyi 10´lar Turnuvası'na Türk masa tenisi tarihinde ilk kez bir Türk sporcu davet edilmiş oldu. 
Masa Tenisi Milli sporcusu Özge Yılmaz, Avrupa Gençler Şampiyonası ve Açık Turnuvalarda elde ettiği puanlarla 8-10 Eylül 2017 tarihleri arasında İngiltere´nin Worcester kentinde düzenlenecek olan Gençler ve Yıldızlar Masa Tenisi Avrupa En İyi 10´lar Turnuvasına davet edildi. Avrupa Masa Tenisi Birliği ETTU tarafından organize edilen turnuva  Worcester Üniversitesi Arena Spor Salonunda oynanacak.
 Avrupa'da 13.sırada
Özge Yılmaz gerek sonra Avrupa Gençler Şampiyonasında, gerekse diğer uluslar arası turnuvalarda ortaya koyduğu performans ile tüm dikkatleri üzerinde topladı. U15 ITTF Dünya sıralamasında 43., U15 ETTU Avrupa sıralamasında ise 13.sırada yer alan Kayseri Kocasinan Belediyesi sporcusu Özge Yılmaz, 2017 Avrupa Gençler Şampiyonasında yıldız çift kızlarda yarı final oynama başarısı göstererek üst üste ikinci kez Avrupa 3.lüğünü elde etti.  
Geçen sezon Yıldızlar Türkiye Şampiyonluğunu elde eden 2002 doğumlu Yılmaz, ayrıca büyük bayanlarda da final oynayarak hem Türkiye 2.liğini elde etti, hem de 2002 doğumlu olup, büyüklerde final oynama başarısı gösteren ilk sporcu unvanını elde etti.
 Tarihi başarı
Özge Yılmaz´ın Top 10´a çağrılmasıyla Türk Masa Tenisi tarihinde ilk kez bir Türk sporcu Avrupa´nın En iyileri Turnuvasına davet edilmiş oldu. Özge Yılmaz, Yıldızlar Avrupa Top 10 Turnuvasında Romen Zaharia, İtalyan Laurenti, Fransız Frete, Lutz ve İsa Cok, Alman Tu Wenna, Klee ve Bandareva, İngiliz Bardsley ile tek devre lig usulü karşılaşacak. Oynan 9 maç sonunda en çok puanı toplayan sporcu, Yıldızlar Avrupa Top 10 Şampiyonluğunu elde edecek. 
 Beş yıldır oynuyor
2012 yılında masa tenisine başlayan Özge Yılmaz, sadece beş yıldır masa tenisi oynamasına rağmen, büyük başarılara imza attı. Geçtiğimiz sezon Yıldızlar Türkiye Şampiyonu olan Özge Yılmaz, ayrıca Gençler Türkiye Şampiyonasında 3., Büyükler Türkiye Şampiyonasında ise 2.liği elde etti. Masa tenisine okulda başladığını söyleyen Özge Yılmaz ''Masa Tenisi antrenörleri dersimize girip masa tenisi oynamak isteyen var mı diye sordu. Masa Tenisine başlamalarını tavsiye ediyorum. Zekayı geliştirdiği için hem de bu sporu yapanlar daha aktif oluyorlar. Hayatta daha başarılı oluyorlar'' diye konuştu.
 En iyiler Turnuvası çok önemli
Avrupa Şampiyonasında derece yapan ve bir yıl boyunca en çok puanı toplayan 10 sporcunun çağrıldığı Avrupa Top 10 Turnuvası, Avrupa'nın kendi yaş kategorisinde en iyilerini bir arada 
görme imkanı veriyor. Geçen yıl Çekya'nın başkenti Prag'da yapılan Turnuvaya bu yıl İngiltere ev sahipliği yapacak. Genç Erkekler, Genç Bayanlar, Yıldız Erkekler ve Özge Yılmaz'ın mücadele edeceği Yıldız Bayanlar olmak üzere Turnuva 4 kategoride yapılacak. Turnuva katılan en iyi 10 sporcu birbiriyle tek devreli lig usulüne göre karşılaşacak. En çok puanı toplayan isim Avrupa Top 10 Turnuvası şampiyonu olacak.
 Turnuvada derece bekliyoruz
Yıldızlar Avrupa Top 10 Turnuvasında derece beklediklerini söyleyen Özge Yılmaz'ın antrenörü Milli antrenör Halil Adak, 'Bu kadroda bulunan bazı sporcularımızın oluşturduğu takım iki yıl önce Avrupa Genç Bayanlar Şampiyonasında Avrupa üçüncüsü olmuştu. Yine bir çok başarı kazanıldı. Bu sene gittiğimiz bir çok turnuvadan kupa ve madalyalarla döndük. En önemlisi Fransa Gençler Açık Turnuvasında Genç Bayanlarda ve Yıldız Bayanlarda takım halinde üçüncülüğü elde ettik. Bulgaristan'da düzenlenen Balkan Şampiyonasında Balkan Şampiyonluğunu elde ettik. Ardından Genç ve Yıldız Bayan Milli takımlarımız, Romanya ile ortak kampı yaptılar. Hedeflerimizden bir tanesi daha önce takım halinde elde ettiğimiz başarının tekrarlanmasını sağlamak. Genç bayanlar kategorisinde de ferdi maçlarda derece yapmayı hedefliyoruz. Tek bayanlar çift bayanlar ve karışık çiftlerde başarı hedefliyoruz'' dedi.
 Hedef daha iyisini yapmak
Gelişmeye odaklı bir takım olduklarını söyleyen Adak '' Kızlarımız çok istekli çalışıyorlar. Antrenman temposundan oldukça memnunuz. Her turnuvada, her organizasyonda üstüne biraz daha koyarak ilerliyoruz. Bu Avrupa Şampiyonasında da asıl amacımız bir önceki şampiyonada elde ettiğimiz başarının daha iyisini elde etmek. 
Ülkemizde masa tenisi 1920'li yıllarda Robert Kolejinde oynanmaya başlamış, 1966 yılında ise Federasyonu kurularak düzenli çalışmalara geçilmiş. Aslında baktığınızda bir çok spor dalı popülaritesini kaybediyor. Bunun en önemli sebeplerinden bir tanesi, biraz eğitim sisteminin, sınav sisteminin ağır olması. Özellikle yeni nesi çocukların dikkatini meşgul edecek, zamanını geçirtecek faaliyetlerin ve araçların fazla olması, spora olan genel popülariteyi azaltıyor. Masa Tenisi ise diğer sporlara göre aslında oynanması zor bir spor. Bu sporu iyi yapabilmek için belli bir zaman geçirmek gerekiyor. Aslında 7'den 77'ye herkesin oynayabileceği ama ileri seviye için ve performansa dayalı bir sporcu olmak için ciddi zaman ayrılması gereken bir spor dalı. Seyircinin de belli bir masa tenisi kültürünün oluşması gerekiyor. Bu oluşana kadar da zaman gerekiyor. Buradaki en büyük destekçilerimiz siz medya mensupları. Gerek yazılı, gerek görsel medya olmak üzere masa tenisi medyada ne kadar çok çıkarsa, bu spora ilgi duyan insanların sayısı da buna paralel olarak artacak ve sporumuzun popülaritesini yükselecektir. 

Editör: YİĞİT FIRAT YILDIZ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam