reklam
reklam

Kültür ve Turizm Bakanı Kurtulmuş, Çin'e gidecek

Eklenme Tarihi: 8 Eylül 2017, Cuma - 12:00   Okunma Sayısı: 137817

ANKARA 

Bakanlık'tan yapılan yazılı açıklamaya göre, Çin'in Chengdu şehrinde 11-16 Eylül'de gerçekleştirilecek (BMDTÖ) 22. Genel Kurul Toplantısı öncesinde Pekin'i ziyaret edecek olan Kurtulmuş, Çin Halk Cumhuriyeti Kültür Bakanı ile görüşecek.

Kurtulmuş, ikili görüşmelerin yanı sıra Türkiye'nin Avrupa Bölgesi'nden adaylığını açıkladığı BMDTÖ Yürütme Konseyi üyeliği için yapılacak oylamaya katılacak.

İki ülke arasındaki kültürel ve turizm işbirlikleri konusunda hazırlanan projelerin ele alınacağı görüşmenin ardından Bakan Kurtulmuş, iş adamları ve Türk toplumu temsilcileriyle de bir araya gelecek.

Bakan Kurtulmuş, BMDTÖ 22. Genel Kurulu'nun yapılacağı Chengdu'da Çin Ulusal Turizm İdaresi Başkanı ve Çin turizm sektörünün temsilcileriyle ayrı ayrı görüşmeler gerçekleştirecek.

BMDTÖ Genel Sekreteri Taleb Rifai ile bir araya gelecek olan Kurtulmuş, üye ülkelerin bakanlarıyla da ikili görüşmelerde bulunacak.

"Çin ziyaretini önemsiyoruz"

Açıklamada konuya ilişkin değerlendirmesine yer verilen Bakan Kurtulmuş, Türkiye'nin turizm politikalarıyla Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü'nün politikalarının örtüştüğünü belirterek, "Türkiye olarak Avrupa Bölgesi'nden BMDTÖ Yürütme Konseyi üyeliği için adayız. Ülkemizin yürütme konseyi üyeliğini kazanması, Türkiye turizminin gelişmesi ve Türkiye'nin turizm dilini kullanarak uluslararası alanda etkinliğinin artırılması bakımından önemli bir adım olacaktır." ifadesini kullandı.

Türkiye'de turizmin önemli bir potansiyele kavuştuğunu belirten Kurtulmuş, sağlık turizminden spor turizmine, inanç turizminden dağ turizmine ve kış turizmine kadar ülkede bu alanda çeşitliliğin arttığını aktardı.

Bakan Kurtulmuş, ürün çeşitliliğini sağlamak ve pazar çeşitlendirmesi yapmak zorunda olduklarına işaret ederek, Çin, Japonya ve Hindistan gibi Uzak Doğu ülkelerine çıkarma yapmak gerektiğini, bu kapsamda Çin ziyaretini önemsediklerini vurguladı.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam