reklam
reklam

Çocuklara verilecek en sağlıklı hediye

Eklenme Tarihi: 8 Eylül 2017, Cuma - 10:00   Okunma Sayısı: 208560

İSTANBUL

Çocuklarımız büyürken onlara sebze ve meyvelere geçişte her şeyi azar azar deneterek ek gıdalara geçeriz. Zamanla porsiyonlar büyür ve çocuklarımız sebze ve meyve tüketmeye başlarlar. Bazen çocuklar, ya bazı sebzeleri ya da meyveleri sevmedikleri için tüketmek istemezler. Oysa hem sebzeler hem de meyveler onların sağlıklı beslenmesi ve gelişimi için en faydalı yiyecek gurupları içerisindedir. Hal böyle olunca  anneler çocuklarda meyve tüketimini artırmak için çeşitli yollar denerler. 
• Meyvelerin sunum şekliyle oynayabiliriz. Meyveleri ufak parçalara bölüp, her parçaya birer kürdan geçirerek meyve kanepeleri hazırlayabiliriz. Bu yöntem muz, kivi gibi meyvelere rahatlıkla uygulanabilir.
•  Elma için farklı bir yöntem olarak rendelemeyi seçebiliriz. Hatta üzerine bir parça tarçın atarak tadında farlılık sağlayabiliriz.
• Bazı meyveler ise kendi yapıları gereği ilgi çekici olabilirler. Mesela bir kaseye tanelenmiş ve tatlı kaşığıyla servis edeceğimiz nar kendiliğinden çekici hale gelen bir meyve olabilir.
• Her dilimin kabuğu soyularak çekici hale gelen portakal ve mandalina da yapısı gereği çekici hale gelen meyveler arasında yer alır. (ancak bu işlemi bu meyvelerin tadını sevdirinceye kadar devam ettirin. Çünkü portakal ve mandalina dilimlerinin olduğu gibi yenmesi tabi ki daha yaralı.)
Ayrıca evde meyve saatleri düzenlemek ve bunu merak uyandıracak şekilde renklendirmek yollardan ilki. Market ve pazar alışverişlerinde meyve seçiminin ufaklıklara bırakılması, aldığı şeyi merak etmesini sağlıyor, bu da çocukta meyveyi tatma ihtiyacı doğuruyor. Hayatı taklit ederek öğrenen çocuklar böylece gördüklerini uyguluyor.
Meyvelere çeşitli şekiller verip çocukların dikkatini çekecek bir sunumla meyveleri servis etmek onları meyvelere karşı koyamaz hale getirir. Böyle alternatif bir sunum hazırlayarak çocuklarınıza hediye edebilir ve meyve yemelerini sağlayabilirisniz.
Kendine has tasarımlarıyla hediyelik meyve pazarında liderliğe oynayan Nefis Demet annelere, portakal, çilek, kivi, ananas, üzüm ve elma gibi taze meyveler eşliğinde oluşturduğu meyve demetleriyle çocuklarının hem gözünü hem de midesini doyurabilecek bir alternatif sunuyor. 
Uzmanlara göre çocuklar, ebeveynlerin onlara aşıladığı alışkanlıklar ve tatları beslenme alışkanlığı olarak geliştiriyor. Doğal ve yerli ürünlerle beslenen çocuklar gelecekte diyabet, kanser gibi hastalıklardan daha fazla korunuyor. Nefis Demet’in, tamamen yerli üreticiden aldığı meyvelerinin yanı sıra, GDO’suz ve katkı maddesiz taze kurabiye ve kekleriyle sağlık ve lezzet bir arada sunuluyor. Çocuklara verilecek en sağlıklı hediye olan meyve demetleri, küçükten büyüğe meyve yeme alışkanlığı kazandırıyor.

 

Editör: EMİNE KALYON

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam