reklam
reklam

Hayatı bıraktım ta ki; rüyamda oyuncu olduğumu görene kadar

Eklenme Tarihi: 7 Eylül 2017, Perşembe - 09:00   Okunma Sayısı: 172679

İSTANBUL

Tiyatro ve Sinema oyuncusu Bayram Mızrak genç yaşında bir çok tiyatro oyunu ve kısa filmde yer alan ve yeni çalışmalar için gün sayan yetenekli ve başarılı bir isim. O 15-16 yaşlarında diyalize başlıyor ve bir gün gördüğü rüyasında oyuncu olması tüm hayatını bütünüyle değiştiriyor. Mızrak ;tiyatro ve kısa film çalışmaları sonrasında ise oyunculuğa iyiden iyiye ısınıyor. Mızrak’ın en büyük hayali ise  örnek aldığı yönetmen Orhan Oğuz ile ortak bir projede yer almak. Bayram Mızrak ‘la yaptığımız güzel ve keyifli röportajı zevkle okuyacağınıza eminiz. Bu röportajın tüm böbrek hastalarına şifa ve umut olmasını diliyoruz.
Değerli katkılarından ötürü Mızrak ailesine çok teşekkür ediyorum.

 Öncelikle bize kendinizden bahsedebilir misiniz?
Adım Bayram Mızrak. Ben 15 16 yaşlarımda böbrekteki sorunlarım yüzünden diyalize başladım. Bu zorlu süreçte  hayatı bırakma noktasına gelmiştim. Ta ki; rüya gördüğüm  o güne kadar…Tam  6 yıl önce rüyamda oyuncu olduğumu gördüm ve o anda aklıma girdi oyuncu olmak. Ben o tarihten sonra oyuncu olmaya karar verdim.

 Mesleğe nasıl ve ne gibi koşullarda başladınız?
Oyunculuk eğitimi aldım. Oradan da  kısa filme gittim. Kısa filmlerde yer aldıktan sonra da; bir yıl boyunca Tiyatro yaptım. Tabi; bunları yapmadan öncesinde kast ajanslarına gittim. Çok fazla bir şey çıkmadı. Ondan sonra sosyal medyadan eğitim veren  bir çok yerleri araştırdım. Tiyatro eğitimini alırken kısa filmleri de  o sırada yaptım.

 Şu aralar çalışmalarınız nasıl gidiyor?
Şu aralar boşum ve her hangi bir çalışmam yok 
Sizi oyunculuğa iten temel sebep ne oldu?
Beni oyunculuğa iten en temel sebep; rüyamda oyuncu olduğumu görmem ve  daha sonra da yarışma kazandığımı görmem oldu. Tam da; o anda aklıma girdi oyuncu olmak.

 Oyunculukla alakalı olarak kendinizi gösterebileceğiniz alanlar oldu mu? Yoksa amatör olarak mı çalıştınız?
Amatör olarak kısa filmlerde yer aldıktan bir süre sonra eğitim gördüm ve eğitim den sonra da kısa filme gittim. Kısa filmler bittikten sonra tiyatro  oldu. O da 1 yıl sürdü ve  3 ayrı oyunda oynadım 
 Oyunculuğu nasıl ve ne şekilde tanıdınız?
Oyunculuğu ne şekilde tanıdım derseniz çok  sevdiğim bir meslek oyunculuk. Bana oyunculuk öteki işlerden çok daha kolay gelmiştir.

 En çok sevdiğiniz oyunculuk türü hangisi ve niçin seviyorsunuz?
En sevdiğim oyunculuk türü olarak macera aksiyon dolu  olan şeyleri  hep seviyorum. Tiyatro da  ise aşk üzerine oynadık . O da bana yakın geldi .Beni en iyi yansıtacak türde işler, Macera-Aksiyon ile Romantik Komedi tarzı işlerdir.

 Türkiye’de oyunculuğa sizce nasıl bakılıyor?
Türkiye ‘de bence oyunculuğa çok  çekimser bakılıyor. Tanıdığım bir hayranım ile  dışarıda karşılaştım. Bana sorusu şu oldu “ben nasıl yaparım benden oyuncu olur mu? “ diye .Aramızda bu minvalde konuşmalar oldu. Bu yüzden diyebilirim ki; bana göre çok çekimser bir bakış açısı var. 

 Oyunculuk demişken bu konuyla alakalı özel bir çalışmanız oldu mu? veya yapmayı düşünüyor musunuz?
Oyunculuk ile alakalı bir şeyler yapacaktım ki; ama olmadı. Ayrıca bir de; kendim  bir kısa film yapacaktım. Birlikte olduğumuz kişi vazgeçince  olmadı haliyle. 

 Mesleğinizde idol olarak örnek aldığınız ilham kaynağı olmuş birileri var mı?
İlham kaynağı olarak bir dizi var; sadece o bana güç veriyor. O da Arka Sokaklar. Çünkü; yaklaşık 10 yıldır izlediğim bir dizi ve başrolde oynayan usta sanatçıların performansları beni etkiliyor. 

 Oyunculukta en çok çalışmak istediğiniz isim veya isimler kimlerdir?
En çok çalışmak istediğim isim açıklamak gerekirse Orhan Oğuz’dur. Çünkü; Arka Sokaklar dizisinde çok iyi bir iş çıkartıyor. Bunun yanında; en çok sevdiğim Türk Filmlerinden bazılarında da Oğuz’un imzası var. Mesela; Dönersen Islık Çal gibi. 

 Oyunculuğa yeni başlayanlara neleri tavsiye etmek istersiniz?
Oyunculuğa yeni başlayanlara en önemli tavsiyem şu ki; yaşadığınız veya yaşayacağınız baskılar sizi hiç yıldırmasın.

 Gündelik hayatında neleri severseniz ve nelerden hoşlanmaktasınız?
Ben gündelik hayatımda gezmeyi  çok severim. Balık burcuyumdur. TV izlemeyi ve oyunculuk çalışmayı da çok seviyorum.

 Son olarak okuyucularımıza ileteceğiniz mesajlar var mı?
Tüm gazeteniz çalışanlarına çok teşekkür ediyorum. Gazetenize yayın hayatında başarılar diliyorum. Okuyucularımıza ileteceğim tek mesaj şu; sizin üzerinize  gelmek isteyen, kullanmak isteyen tüm kötü niyetlilerden kaçının.

Editör: YİĞİT FIRAT YILDIZ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam