reklam
reklam

Stresli bekleyiş çileye döndü

Eklenme Tarihi: 5 Eylül 2017, Salı - 10:00   Okunma Sayısı: 132054


İSTANBUL

Bayram tatili hep dönüşlerde faciaya dönüşür çile başlardı bu sefer giderken bu çilenin başlaması herkesi hem şaşırttı hem de sinirlendirdi.  Bayram nedeni ile aile yakınlarının yanına veya uzun bayram tatilini fırsata çevirip tatile çıkanlar için yolculuklar başladı. Bir başladı pir başladı. Uzun beklemeler aynı uçaktaki tabiriyle rötarlar uzun kuyruklar oluşturdu. İstanbul Anadolu yakasındaki Dudullu bölgesindeki seyahat firmalarında bu ciddi şekilde görüldü. Ek seferlerin rekor seviyede olduğu otobüslerin gara yanaşmadan ayak üstü yol kenarından almaya çalıştığı yolcular bu duruma tepki gösterdiler. Her seferin en aşağı 1 saat rötar yaptığı oldu. Firmaların en çok şikayet ettiği konu ise yaşlı yolcuların zamanında gelememesi. Yaşlılığın verdiği zaaflar yüzünden işitme sorunu olan yaşlı bir amcayı terminalde olmasına rağmen 30 dakika bekletmiş otobüsü duymadığı için. Diğer yolcularda en fazla 5-10 dakika bekleyin neden uzun süre bekliyorsunuz diye tepki gösterdiler. 7 den 70 e herkesin orda olduğu saatlerde çıkan ufak tartışmalar sebebiyle küçük çocuklar korkmaya ve ağlamaya başladılar. Firmaların genellikle Samsun Akçakoca ve Altınoluk seferlerinde beklemenin fazla olduğu görüldü. Gece saat 12 deki Altınoluk arabası saat 1:45 te otogardan çıkabildi. 00:45 Samsun arabası 1 saat geç kaldı. Akçakoca seferi ise en uzun rötar yapan sefer oldu 23:00 da hareket saatli otobüs 2 buçuk saat geç geldi. Tatili daha başlamadan bitiren evlerine dönen yolcular olduğu görüldü.
Bayram tatilin geçirdikten sonra bir de bu gidişlerin dönüş yolculuğu olacak ki onlarda en az gelişler kadar çileye dönecek. Ama bayramı büyüklerimizle ve uzakta olan aile fertlerimiz ile birlikte olup güzel bir bayram geçirmek için her çileyi göğüs gererek düşeriz yollara...
Yine çekilen hiç bir sıkıntı bizi ailemizin yanında olmaktan alı koyamaz. Şimdi dönüş yoluna geçecek tüm bayram yolcularına şimdiden hayırlı yolculuklar dilerim.

 

Editör: YUSUF KEMAL YILDIZ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam