reklam
reklam

Rusya yaptırımları pazar çeşitliliğini gündeme getirdi

Eklenme Tarihi: 4 Aralık 2015, Cuma - 12:00   Okunma Sayısı: 144423

ANTALYA 

Antalyalı sanayici, iş dünyası ve ihracat temsilcileri, Türk hava sahasını ihlal eden Rus savaş uçağının düşürülmesinin ardından bu ülkenin Türkiye'ye yönelik açıkladığı ekonomik yaptırımlara ilişkin AA muhabirine değerlendirmelerde bulundu.

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, Rusya krizinden en çok etkilenen kentin Antalya olduğunu ifade ederek, bu sorunun çözülmesi için gerekli adımların bir an önce atılmasını beklediklerini anlattı.

"Alınacak tedbirler, fırsat olarak da dönebilir"

Bu tedbirlerin kendilerine fırsat olarak da dönebileceğini belirten Çetin, "Bizim artık pazarımızı hem turizm hem de tarım açısından çeşitlendirmemiz gerekiyor. Biz bu konuda birkaç pazara bağlı kaldık. Pazarı çeşitlendirerek fırsat haline getirebilirsek, bu krizden çok iyi çıkabiliriz. Ama bu sene için biraz sıkıntılı görünüyor" diye konuştu.

"Yeni pazarlar için teşvikler bekliyoruz"

Uzun vadede pazarın çeşitlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Çetin, şöyle devam etti:

"Bizim çok acil pazarı çeşitlendirerek, pazar payını daha küçük dilimlere bölmemiz gerek. Bunun için tarımda pazarlamayla, turizmde de tanıtımla ilgili çok ciddi uzun vadeli çalışma yapmamız gerek. Biz bu tür çalışmaları oda olarak elimizden geldiği kadar yapabiliriz ancak devlet politikası olarak hükümetimizden tanıtım ve yeni pazarlar için teşvikler bekliyoruz."

"Hükümet yakından ilgileniyor"

Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır da kent ekonomisinde tarımın payının yüzde 20 olduğunu, bu nedenle yaşanan krizin Antalya'yı derin şekilde etkilediğini söyledi.

Ekonomi Bakanlığı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı başta olmak üzere hükümetin özellikle Antalyalı üretici ve ihracatçılarla yakından ilgilendiğini anlatan Çandır, "Başbakanımızın da ifadeleriyle en azından bu kayıpların karşılanacağı yönündeki olumlu fikirlerini aldık. Bu sektöre moral oldu. Umuyoruz ki yıl başından sonrası için de çok iyi bir diplomatik çalışmalar olur" dedi.

"Azerbaycan, Kazakistan, Kuzey Irak pazarları"

Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği (BAİB) Yönetim Kurulu Üyesi Ali Demir de şu anda yaş meyve ve sebzede Antalya'dan kademe kademe sevkıyatın devam ettiğini söyledi.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam