reklam
reklam

AK Parti saflarına katılan Ayhan Aydın, iddiaları yalanladı

Eklenme Tarihi: 11 Eylül 2026, Cuma - 12:37   Okunma Sayısı: 101732
Üsküdar Belediyesi'nde 8 Eylül başkan vekilliği seçimi öncesinde CHP'den istifa edip AK Parti saflarına katılan CHP eski Meclis Üyesi Ayhan Aydın, 'savcı tehdit etti' iddiasını yalanladı.

Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş'ın tutuklanmasıyla başlayan ve bir kez iptal edilen, bir kez de ertlenen başkan vekiliği seçimi sürecinde CHP'den istifa edip AK Parti saflarına katılan CHP eski Meclis Üyesi Ayhan Aydın, hakkındaki iddialarla ilgili olarak açıklamalarda bulundu.
AK Parti saflarına geçtiği için büyük tepki alan Ayhan Aydın ile ilgili olarak çeşitli iddialar ortaya atılmıştı. Aydın, bu iddialara yanıt vererek yalanladı.

CHP'yi yerden yere vurdu

“İlkelerime ters düşen bu kirli çarkı gördüğüm an CHP'den istifa ettim” diyen Ayhan Aydın, eski partisi CHP'yi yerden yere vurdu. CHP'nin kirli oyunlarını gözler önüne seren Aydın, müteahhitlerin spor kulübü aracılığı ile verdiği rüşvetleri delileriyle ortaya çıkarttığını belirtti.
Yüzlerce kez arandığını ve artık bu mobbinglerden, baskılardan kurtulmak için o konuşmayı yaptığını söyleyen Aydın, Üsküdar Belediyesinin basın bülteninde konuyu ve süreci anlattı.

Savcı tehdit etmedi

Yeni Parti İstanbul Kurucu İl Başkanı Özgür Çelik'in iddia ettiği gibi ortada hiçbir tehdit olmadığını söyleyen Ayhan Aydın,
“Savcı tehdit etti” iddialarına ilişkin açıklamalarda bulundu. 
“Savcı beni tehdit etti. Eşim ve çocuğum engelli, AK Parti;ye geçmekten başka çarem yok'' iddiası tamamen uydurmadır” diyen Ayhan Aydın, 
İstifasının ardından CHP kanadından yüzlerce telefon aldığını ve üzerinde korkunç bir psikolojik baskı kurulduğunu aktaran Aydın, Yeni
Parti İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik'in ortaya attığı iddialara ilişkin şu cümleleri kullandı. “Geri dönmem için çok ısrar ettiler. O esnada duygusal yönlerden dolayı yoğun bir baskı yiyince, daha fazla üstüme gelmesinler ve beni rahat
bıraksınlar diye onlarla bazı duygusal görüşmeler yaptığım doğrudur. Ancak kendilerine asla 'bir tehdit aldım' demedim. Telefon  görüşmesindeki 'Savcı beni tehdit etti. Eşim ve çocuğum engelli, AK Parti'ye geçmekten başka çarem yok'' iddiası tamamen uydurmadır,
kurgudur. Yüzlerce kez arandım ve artık bu mobbinglerden, baskılardan kurtulmak için o konuşmayı yaptım. Özgür Çelik'in iddia ettiği gibi ortada hiçbir tehdit yoktur.”

Spor kulübü üzerinden rüşvet

Ayhan Aydın, istifa sürecini tetikleyen sürece ilişkin ''Beni Üsküdar Belediye Spor Kulübü''nde yönetici yazmışlardı. O spor kulübü üzerinden
bazı müteahhitlerden rüşvet olarak bağışlar alındığını duydum.” ifadelerini kullandı. 
“Önce kabullenmek istemedim ancak daha sonra tanıdığım müteahhitlerden de bu durumun “Bağış” adı altında rüşvet olarak alındığını bizzat teyit ettim.” diyen Aydın, “Çevremdeki müteahhitler 'Evet, maalesef biz de bu paraları vermek durumunda kaldık' diyerek deliller sundu. Bu rüşvet olaylarını kabullenmem, bu şaibeli sürecin bir parçası olmam mümkün değildi. İlkelerime ters düşen bu kirli çarkı gördüğüm an CHP'den istifa ettim'' dedi.

Vatandaşa verilen sözler tutulması

Partinin vatandaşa verilen sözleri yerine getirilmesi sürecinde yalnız bırakılmaktan yorulduğunu kaydeden Aydın, Yeni Parti'nin siyasi hazımsızlık uğruna sınırları aştığını söyleyerek, şunları kaydetti:
''Özellikle dijital ortamlarda ailemin adının geçmesi beni çok rahatsız etti. Aile insanın özelidir, kutsalıdır. Benim eşim rahatsızlık geçirdiği için tek bir evladımız var ve onun da, eşimin de durumu belli. Üzerlerine titriyorum. Yeni Parti İl Başkanı Özgür Çelik'in sırf siyasi rant uğruna
ailemi malzeme etmesi eşim ve oğlumu çok kötü etkiledi, basında çıkan haberler yüzünden eşim rahatsızlandı. Bir aile babası olarak bu talihsiz açıklamalardan dolayı çok kırgınım. Siyaset uğruna bu kadar hassas bir
durum istismar edilmemeliydi. Artık ailemin siyasi malzeme yapılmasını istemiyorum. Bunu özellikle rica ediyorum. Geldiğim AK Parti zaten
yüksek hassasiyete ve anlayışa sahip. Ancak ben Yeni Parti'den CHP'li arkadaşlarımdan de aileme ve benim özel durumuma, özelime karşı aynı anlayışı göstermelerini bekliyorum'' ifadelerini kullandı.

Özgür Çelik de ifadeye çağrıldı

8 Eylül 2026'da Üsküdar Belediyesi'ndeki başkan vekilliği seçiminin ardından Çelik, yaptığı açıklamada Ayhan Aydın'ın kendisini telefonla arayarak bir savcının kendisini tutuklamayla tehdit ettiğini söylediğini iddia etti. Aydın ise bu anlatımı kesin biçimde reddetti. Bu açıklama sonrasında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı resen soruşturma başlattı. Aydın savcılıkta ifade verdi ve Çelik'in iddialarının gerçeği yansıtmadığını söyledi. Ardından Çelik de "şüpheli" sıfatıyla ifadeye çağrıldı.

Süreç nasıl gelişti

Ayhan Aydın ile birlikte Ahmet Başbaydar, Hüseyin Kazan ve Tahsin Usta, 3 Eylül 2026 Perşembe günü CHP'den istifa ederek AK Parti'ye katıldı. AK Parti Üsküdar İlçe Başkanı Taha Sarıcaoğlu, geçişi 3 Eylül akşamı duyurdu. Rozet takma/katılım programı ise 3 Eylül'ü 4 Eylül'e bağlayan gece, AK Parti Üsküdar İlçe Başkanlığı'nda gerçekleştirildi; rozetlerini AK Parti İstanbul İl Başkanı Abdullah Özdemir taktı.
Böyece Meclisde; Cumhur İttifakı 21 – CHP/YENİ Parti 21 eşitliği oluştu.
Bu dört isim 8 Eylül'de gerçekleştirilen Üsküdar Belediye başkan vekilliği seçiminde AK Parti adına oy kullandılar.
Ancak kimlikleri bilinmeyen CHP/YENİ Parti grubundan 2 kişi daha AK Partiye oy vermesiyle seçimde, Dündar Ziya Gültekin 23, Sibel Tan Çetinkaya 19 oy aldı.
Böylece Üsküdar Belediyesi'nin yönetimi AK Parti'ye geçti.

HABER: MURAT İLTER

 

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

HABER ARŞİVİ


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam