reklam
reklam

'Rusya krizine karşı meyve suyu sektörü göreve hazır'

Eklenme Tarihi: 4 Aralık 2015, Cuma - 09:00   Okunma Sayısı: 152772

İSTANBUL

Meyve Suyu Endüstrisi Derneği (MEYED) Başkanı Mahmut Duruk, Rusya ile Türkiye arasında yaşanan gerilimin en büyük darbeyi yaş meyve ve sebze sektörüne vuracağını belirterek, Türk meyve suyu sektörü çiftçinin ve üreticinin bu zorlu döneminde göreve hazır olduğunu ifade etti.

Duruk, yaptığı yazılı açıklamada, yaş meyve ve sebze ihracatında Türkiye'nin en büyük pazarının Rusya olduğunu ifade ederek, sınırda bekletilen ürünler dolayısıyla sıkıntıya giren sektörün, bu alanda Rusya'nın ambargo uygulayacağını açıklamasıyla korkulan senaryo ile karşı karşıya kaldığını bildirdi.

Meyve suyu sektörünün bu senaryoda kurtarıcı rol alabilmesi için faizsiz finansman ve ihracat desteğine ihtiyacı olduğunu dile getiren Duruk, bu sayede çiftçinin zor durumda kalmasının engelleneceğini, meyve üretimi sanayisine bir çıkış kapısı aralanacağını ve sektörün artan ihracatının da ülke ekonomisine olumlu katkıda bulunacağını aktardı.

Duruk, yılın ilk 10 ayında Rusya'ya 230 milyon dolarlık meyve ihracatını yapıldığını belirterek, "Rusya'ya yapılan narenciye ihracatı ise miktar ve değer olarak sırasıyla, 374 bin ton ve 205 milyon dolar. Meyve ve narenciyede toplam 435 milyon dolarlık bir pazar söz konusu" ifadesini kullandı.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam