Warning: imagecreatefromjpeg(/var/www/vhosts/sonangazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/../dosyalar/gorsel/http-www-gazetesonan-com-images-haberler-osmanli-eserleri-miras-atolyesi-ile-canlanacak-jpg.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/sonangazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 44

Warning: imagesx() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/sonangazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 3

Warning: imagesy() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/sonangazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 4

Warning: Division by zero in /var/www/vhosts/sonangazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 11

Warning: imagecopyresampled() expects parameter 2 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/sonangazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 28
reklam
reklam

Osmanlı eserleri 'Miras Atölyesi' ile canlanacak

Eklenme Tarihi: 23 Ağustos 2017, Çarşamba - 11:00   Okunma Sayısı: 130848

TEKİRDAĞ 

Tekirdağ'da, Osmanlı döneminde yaptırılan tarihi cami, köprü ve hamamlar,"Miras Atölyesi Projesi" kapsamında restore edilecek.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından 1. grup korunması gerekli kültür varlığı olarak tescil edilen yerlerle ilgili yapılan çalışmalar kapsamında, Şarköy ilçesi Güzelköy Mahallesi'nde bulunan ve Osmanlı döneminden günümüze kadar ayakta kalan tarihi cami, hamam ve köprü aslına uygun olarak yenilenecek.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, AA, muhabirine yaptığı açıklamada, yapılış tarihleriyle ilgili kesin bilgi olmayan, zaman içerisinde yıpranan ve çeşitli depremlerde hasar gören tarihi yapılarla ilgili çalışma başlattıklarını söyledi.

"Buraların restorasyonla yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekeceğini düşünüyorum"

Albayrak, "Miras Atölyesi Projesi" kapsamında Güzelköy'de belirlenen yapılarla ilgili restorasyon çalışmalarını başlatacaklarını belirterek, şunları kaydetti :

"Güzelköy tarihi özelliği olan köylerimizden biri. Köprü, cami ve hamamları var. Bütün bunlar 'Miras Atölyesi Projesi' kapsamında restore edilecek. Güzelköy'deki camimizin bir özelliği var, bu da 1912 yılında depremde hasar görmüş olması. Camimizin 1400'lü yılların öncesinde Osmanlı'nın Trakya'ya geçtiği zaman yapıldığı tahmin ediliyor. Biz eski orijinal haline getirip restore edeceğiz ve ibadete de açmayı düşünüyoruz. Buraların restore edilmesi ile yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekeceğini düşünüyorum. Biz Güzelköyü çok ziyaret edilen ve bölgenin en güzel köylerinden biri haline getirmeyi hedefliyoruz, diğer köylerimizde olduğu gibi."

Güzelköy Camisi'nin erken Osmanlı dönemi duvar izleri ile önemli bir yapı olduğunu anlatan Albayrak, "Cami minare kaidesi ile eski tarihine ait bilgi vermektedir. Dikdörtgen şeklinde bir plana sahiptir. Çatı örtüsü alaturka kiremitli dört yöne kırma çatı şeklinde düzenlenmiştir." dedi.

Albayrak, köylülerce hala kullanılan ve ayakta olan köprünün de sağlamlaştırılıp güvenli hale getirileceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam