reklam
reklam

Maltepe Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yunus Erdel’den 17 Ağustos’u anma mesajı

Eklenme Tarihi: 23 Ağustos 2017, Çarşamba - 10:00   Okunma Sayısı: 143140

İSTANBUL

Başkan Erdel’in konu ile ilgili gazetemize yaptığı  açıklaması  ise şu şekilde: “17 Ağustos depreminin üzerinde tam 18 yıl geçti, acılarımız ilk günkü gibi taze ve yüreğimiz buruk. Binlerce vatandaşımızı Türkiye tarihinin en acı doğal afetlerinden birinde maalesef kaybettik, bir o kadar da yaralı vatandaşlarımız oldu.
Bu afetin yaralarının izleri hala insanlarımızda ve ülkemizde devam etmektedir. Bir kez daha bu acı olayın yıldönümünde depremde hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına da başsağlığı diliyorum. Ülkemiz atlattığı bu ağır travmadan sonra toparlanma sürecine girdi. Yeniden inşaya başlanan birçok bina oldu. Ülkemiz deprem kuşağı üzerindedir ve özelliklede bölgemiz olan Marmara, her an depremle karşı karşıya olan bir coğrafyadadır.
Bu nedenle depreme karşı alınabilecek her türlü önlemi zaman kaybetmeden almalıyız. Deprem yönetmelikleri harfiyen uygulanmalı, En ufak bir esnekliğin insan hayatına mal olabileceği unutulmamalı.Maltepe Esnaf ve Sanatkarlar Odası olarak 17 Ağustos depreminin 18. yıldönümünü, yaşadığımız acıları hala derinden hissederek anıyoruz ve bir daha böyle acıların yaşanmaması için yüce Allah’a dua ediyoruz. Rabbim bizleri bir daha böyle acılar ile sınamasın. 
Tekrar belirtiyorum ve hepimizin bildiği o sözü vurguluyorum; ‘Tedbir bizden takdir Allah‘tan’. Biz tedbirimizi fazlasıyla alalım gerisi kaderimizi yansıtır.” 
Devletimiz tarafından desteklenen kentsel dönüşüm uygulaması da bunun için önemli bir fırsat oluşturmaktadır. Kurumların ve sivil toplumun gayretleriyle insanlarımızın bilinçlendirilmesi ve ilimizdeki tüm bina stokunun depreme dayanıklı hale getirilmesi hepimize düşen hayati bir görevdir.
17 Ağustos Depreminin yıldönümünde güzel ilçemizin ve  ülkemizin bir daha böyle afetlerle karşılaşmamasını temenni ederken, depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımızı rahmetle anıyor ve  yakınlarına bir kez daha başsağlığı diliyorum.

 

Editör: FATMA DURU

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam