reklam
reklam

Bırakın çocuklar hayallerini çizsinler

Eklenme Tarihi: 18 Ağustos 2017, Cuma - 10:00   Okunma Sayısı: 142316

İSTANBUL

Hayalimizde  canlandırdığımız simgeleri, renkleri, mutlulukları ya da korkuları dışa vurabileceğimiz bir sanat dalı resim. Çocukluk yıllarımızda en severek yaptığımız şeylerden biridir resim yapmak, elimize bir kalem geçirdim mi, neresi olursa olsun fark etmez hemen özgürce resim yapıp boyardık. Her çocuğun severek yaptığı bu eğlenceli iş hatta oyun olur bazen ve hayallerindeki her şeyi resmetmek isterler. Bizim zamanımızda  çocukluk hayallerimiz bazen kağıda sığmaz taşar ve duvarları boyardık. Bu durumlarda bazen aşırıya kaçtığımız olur okul duvarları yetmez mahalledeki evlerin sokakların duvarlarını boyardık. Kimi zaman bu davranışımız şikayet konusu olmuş ve azar işittiğimiz bile olmuştur. Şimdilerde ise İstanbul’da bir okul bırakın öğrencilere kızmayı onları okul duvarlarına resim yapmaya teşvik ediyor. Gri okul duvarlarını renklendirmeleri için öğrencilerin ellerine boya ve fırça veren okul yöneticileri, tüm okulu boyamalarına izin veriyor. Bu okul Bomonti’deki meşhur Pera Güzel Sanatlar Lisesi.
Feriköy Fırın Sokak’taki okul binasına girdiğinizde her katta yoğun bir sanatsal faaliyetle karşılaşıyorsunuz. Öğrencilerin kimisi Küçük Prens’i, kimisi Batman’i, kimisi Avanak Avni’yi kimisi de Team Fortress 2 Oyun karakterlerini okulun duvarlarına çiziyor. Yerler boya içinde. Eserini bitiren imzasını atıyor.
Birinci kattan başlayarak tüm duvarları tuvale çevrilen Pera Güzel Sanatlar Lisesi Lyon’daki dünyanın ilk duvar kütüphanesini andırıyor. 
Binaların boş taraflarını örtmek için öğrencilere duvar boyamayı öğreten dünyadaki ilk duvar resmi okulunun açıldığı  Lyon, duvar resimleri sanatının dünya başkenti olarak görülüyor. 
Pera Güzel Sanatlar Resim Bölümü öğrencileri de, okul içinde icra ettikleri sanatı Lyon’daki gibi Bomonti’ye ve tüm İstanbul’a yaymayı hedefliyor. Kötü kent manzaralarını sanat eserlerine dönüştürmeyi planlıyorlar.
Bu sayede İstanbul’un Lyon gibi dünyanın en büyük sanat kentlerinden biri haline gelebileceğini belirten öğrenciler, duvar resimlerinin turistlerin de ilgisini çekeceğini söylüyor.

 

Editör: FATMA DURU

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam